Aug 31, 2010

Rezeki Rimau

salam 1Malaysia kpd sume..korang sihat x?kalo sihat alhamdulillah la..td g smyng trwaih x?
aku g..aku wt 8 hehe..mst ada yg xg smyng kn..alasn yg dignekn perut dh penuh..xlarat nk jalan la n so on..
kdng2 aku pn mcm 2 jgk..perut dh pnuh gila vavi la smpi nk jalan dr dapur ke blik pn dh xlarat huhu..

bdasarkn tjuk entry kali ni..aku nk smbng ttg REZEKI HARIMAU..mne kau dpt ayt ni???ntah la..mak aku ckp so aku copy paste la kt sini hehe..rezeki rimau ni mksdnya mknn yg trlalu byk melebihi kmampuan tok mkn.. mak!!! btul ke mksd ni?huhu.. brbuka arini lh dikatekn aku dgn mak aku dpt rezeki rimau la jgk..

arini mak aku masak tomyam n goreng ikan..tugas aku plak g bazar ramadan tok cuci mate hehe (guro2).. aku g bazar tok bli kuih sperti kuih limeh, pulut panggang n samosa ayam..n td ada plak YB kwsan aku ni sedekah bbur lambuk kt bazar 2 so aku mmg ske bnd2 free ni hehe..aku pn dgn muka cover macho amik la bbur 2 hee.. bg aku simple la menu tok arini..TETAPI.. abg sedara aku yg bru blik dr umah mentua dia kt penang tlah mmbawa laksa, kuih ragbi(bntuk mcm bola ragbi n aku xtau nme kuih tu) dan jge ikan masak asam..byk2..mcmne la aku nk diet ni huhu..air plak aku dh wt air ribena(heee..)..TETAPI.. abg aku dgn bngge nya dtg umh n mmbawa air tebu tok kteorg..

WOW!!!..mcmne la aku dgn mak aku nk hbskn mknn n minuman ni..nk smpn tok brbuke esk???oh sory..aku xmkn mknn yg 2 3 4 arini..hehe.. td pn aku dh hbskn kuih muih je..air tggl 2jug, bbur lambuk n laksa mmg xusik lg huhu..aku hrap sahur nnt dpt hbskn sume mknn yg ada insyaallah =D

so kalo harimau pn konpom la dia pn xlarat nk mkn la hehe..yg pasti aku bsyukur dpt rezki dr Tuhan yg maha pemurah lg maha penyayang..amin ;)

so itu sje tok entry kali ni, skunk ak nk kol cDia..nk pjuk cDia hehe..
bubye..




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 30, 2010

1 Malaysia Menjana Transformasi

Pada satu ketika dahulu kala, ada 3 org asing yg ingin menjajah negara M. mereka brnama criatiana ronaldo, davidof bekam dan hiditashi nakata. mereka menggelarkn diri mereka 3stoogers. mereka dtg dgn segerombolan geng2 mereka. cite2 mereka sgt tggi tok mnjajah dan menakluki negara M. setibanya mereka di negara M, mereka mula beramah mesra dgn rakyat2 negara M. rakyat negara M tidak mengesyaki niat 3 org asing ini dan mereka anggap 3 org asing ini dtg anye tok mlawat dan brniaga. rakyat negara M mula selesa dgn 3 org asing ini.

semakin lama 3stoogers di negara M semakin bermaharajalela di situ. mereka mula pau(bkn mknan) rakyat negara M dan mngenakan cukai yg sgt2 la tertinggi. rakyat negara M xdpt nk mengelak kerna jika mereka xbyr cukai mereka akn dibelasah dan rumah mereka akn dirampas. rakyat M mula berasa takut dgn 3stoogers kerna mereka sgt kejam. sesapa yg xsetuju dgn 3stoogers, mereka akn di penjara, diseksa dan lbih truk lg dibunuh. 3stoogers mula calling geng2 mereka di luaq negara tok dtg ke negara M tok mnjajah dan mnjadikn negara M negara mereka.

di kwsn pndalamn di negara M, ada 5 org sekwan yg menggelarkn diri mereka 1 M.mereka adalah Hang Tuah, Mokhtar Dahari, Santokh Singh, Lee Chong Wei dan Arjuna. mereka tlah brkawan sjak kecil dan tlah mnuntut ilmu mmpertahankn diri. stelah mndgr cite 3stoogers & the geng ingn mnakluki negara M, mereka tlah bsepakat tok mlawan dan mmbalas dndm 3stooges sbb tlah mmporak perandakn negara M. 1 M tlah mula mngumpul rakyat2 negara M dgn mengedarkn risalah dlm tulisan jawi(3stooges & the geng xphm tulisn jawi) dan mmbuat stats kt FB dlm tulisn jawi jgk. dgn cara ini, mereka dpt mngumpulkn rakyat2 sluruh negara  M.
pd mlm jumaat, 3stooges & the geng tlah brfoya2 di zouk dan mereka memaksa anak2 gadis tok mlayan nfsu mereka. sesapa yg ingkar, mereka akn di bunuh dan kuarge mereka akn diseksa. pd mlm itu 3stooges & the geng tlah mabuk yg amat mabuk skali. sebelum itu, 1 M dan kwn2 tlah mmbuat rncangn tok menyerang zouk sbb mereka tau pnjajah negara M ada di situ tok bergembira dan brfoya2. stelah sume bsiap sedia, mereka mula menuju zouk tok mnyerang zouk.

mereka prgi ke zouk menaiki beskal bmx sbb jika naek kndraan brenjin, mereka dpt dikesan oleh radar made in USA. stelah smpi dan sume org mgambil posisi msng2, Hang Tuah mula mengarahkn Mokhtar Dahari pergi ke bhgn utara, Santokh Singh ke bhgn selatan, Lee Chong Wei ke bhgn timur dan Arjuna ke bhgn barat. stelah sume kwsn zouk di kepung, mereka mula mmbaling mercun pop2 tok menandakn kwsn zouk tlah diserang. kekuatn mrcun pop2 dpt mmbangunkn baby 5bulan yg sedng tido lena. stelah mnyedari zouk diserang, 3stooges dgn mengelam mengabut mengarahkn geng2 mereka tok mlindungi mereka. tapi sume dh trlambat. 1 M tlah brjaya memasuki ke dlm zouk dan mula melancarkn serangn dgn mmbaling mercun naga, mercun mancis, mercun rokat dan mercun yg pling menakutkn bg pihak USA dan Israel, mercun BOLA.

peperangn yg brlansung selama beberapa jam itu akhirnya dimenangi oleh 1 M. 3stooges brjaya dibunuh bsama dgn geng2 mereka. 1 M brjaya mmpertahankn negara M dr dijajah dan brjaya mndaptkn kemerdekaan tok negara M.

akhirnya, negara M mnjadi negara yg aman dan makmur dan kaya dgn hasil buminya. stelah brbncg dgn rakyat negara M, akhirnya negara M tlah dinamakn dgn MALAYSIA =D

(250 patah perkataan)
essay ini anye la tok fun2 je. aku hrap cikgu BM aku xbce essay ni sbb kalo dia bce jgk mst byk bulat2 merah dlm essay ni hehe ;)


pic 2007 =D

video



*cite ni anye la rekaan semata2. nama2 yg digunakn anyela tok mewarnakn lg cite ni. hrap xde kes saman2 pas bc entry ni =D





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 24, 2010

Jam itu Kami

salam sume..
apa kabo korang sume???adakh korang pose???hehe soaln ini akn aku tny smpi la 30ramadan nnt ;)
entry kali ni aku xde cte sgt tp sj2 nk update blog ni so aku post la entry ni..
entry sblm ni ada tjuk ' Lelong Lelong Lelong..Jam Untuk Di Lelong ' so entry kali ni aku nk tnjuk tgn2 yg pkai jam hehe..
so saksikn la khazanh di bwh ini hee..

ini tgn lelaki ;)

ini tgn pompuan ;)


hehe..
ini la tgn korang..so ini entry aku tok kali ni..tggu entry akn dtg ek.. =D
bubye..





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 23, 2010

Duit

salam sume kpd belogger di malaysia dan juge sluruh dunie ;)
arini umat islam tlah mnjalani ibadah pose yg ke 13..adakh korang ada trtnggl pose???jeng jeng jeng..kantoi hehe..
br td aku on FB aku n aku ada la trtgk 1video yg bg aku mmg2 la 'best' gile la..ada sorg gul ni prngai dia mmg mcm GAM...
aku xnk la disbbkn dia sorg sume gul kne GAM.. dr aku..
pape pn..korang usha video ni dlu..

video

so people..what you think about this video and especially about that 'good' girl???
i dont want judge that gul just from what she said but i think you can make conclusion what type of gul she is..
tp bkn sume gul mcm dia..mybe gul 2 rse kmewahn adalh sgle2 nya so biaq la dia dgn 'boy' dia yg kaya raya itu huhu..
kpd gegul di luaq sne, duit mmg la pntg dlm khdpn skunk ni tp jgn la smpi tlalu taksub trhdp duit..n jgn la hina pkrjaan bf korang..yg pntg dorg kje halal n bkn kje bpk ayam..

dlm ati ni byk pktaan aku nk luahkn tp pikiq2 blik aku dh la pose nnt trbatal plak pose aku kalo ckp 'pktaan' itu (batal ke pose?huhu)
k la..ini sj tok entry kali ni..
bubye...





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 20, 2010

Qunuttt.............

salam sume kpd rakyat yg ada dlm malaysia ini(trmasuk la warga asing n PATI hehe)..
pd tanggal 20 ogos 2010..aku tlah pose slame 10ari..korang bpe ari?9 8 or 7?ataupn ada yg plik bin ajaib dgn pose 11 ari?ada ke?huhu
ari ni aku rse keadaan ksihatn ak berada pd thap demam slsema tp ak pose k..
pagi td korang smyg subuh x?kalo yg gul tu kalo xdpt pose mst xdpt smyg kn..how i know?i know la..hehe
npe aku tbe2 tny psl solat subuh ek???xpnh2 aku tny tbe2 nk tny..plik3..korang xpelu nk serabutkn otk korang tu sbb entry kali ni ada kaitn dgn solat subuh =D
ok..for this entry, i want share with u all very2 very2 good funny video(for me la)..
nk bebel2 mcm mak bedah pn xde gne jgkkn so aku hrap korang enjoy dgn video ini ;)

video

apa korang rse ttg video ni?ada x manusia yg jns mcmni?org soh iqamat dia bantai takbir plak..pose xpnuh nk takbir raya plak hehehe..n ada plak doa pling2 simple dlm dunia ni..Qunuttt... hehe..bg aku la, kt dunia luaq sne ada mnusia yg lg teruk dr ni. jdkn la video ni pngjaran n pedoman tok kte sbg umat islam.
itu sj tok kali ni..next time kte jmp lg ek..
bubye..





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 16, 2010

Lelong Lelong Lelong..Jam Untuk Di Lelong

salam n slmat tghari sume kpd sume blogger2 yg ada di dunia ni n di malaysia amnya..
so mcmne dgn pose korang???td bgn sahur x?kalo xbgn jgn jd kn tu sbg alasn tok xpose ek..aku tau korang ada plan ke arah itu hehe..
tok entry kali ni aku nk tnjuk or dlm bhse laennya aku nk memoyo dgn korang jam yg aku br beli kt www.lelong.com.my (pomot skit) hehe..
skunk ni aku dh addicting (ada ke ayt ni dlm kamus huhu) dgn membeli membelah dlm internet ni. dh la hrge brg2 kt cni lh than la murah n xbpe mhal. dlm mse yg sme aku dh jimat mse, myk moto, kulit xkne pncaran matahari hehe..
first2 aku bli anti virus kaspersky kt lelong. aku sj je nk test beli wlaupn dlm pndrve aku ada bebyk2 nt virus tok di install hehe..
aku beli pd kadar RM32 tok 3user..ok x???ok la 2..hehe
so tok brg ke 2 ni..aku dh beli jam tgn yg bernama ROLEX..fyi..bkn ori tau..kalo ori aku kne pose slame bberpe bln(klh pose dlm ramadan huhu)..
jam ni aku beli pd kadar (ayt sekema) RM 51 trmsuk pnghntran. aku beli jam tgn tok boy n gul. so yg boy pny konpom2 la aku yg pkai kn n yg gul pny aku tgh konpius..nk bg kt mak aku tp jam tu kecik sgt. nnt mak aku xnmpk plak huhu..nk bg kt cDia tkut dia xske plak. yela jam yg dia pkai skunk lg lawa chantek kachak dr jam yg aku beli ni..so nk xnk tpkse la smpn dlm stor wt mse ni huhu..
jd bebel3 pn xgne jgk tnp khazanh kn so bwh ni ada la khazanh yg aku snap..i hope u all enjoy!!!

pos laju. mmg laju. order hari khamis, byr hari jumaat n smpai hari sabtu. baek wokkk!!!

nama : WATCH
ic no : 66005379

cak!!!hehe..ini la jam nya..ni tok boy..tok gul xpelu la ek..seprise ;)

ok x?bg aku ok la 2..tlg ignore bckground blkng itu =)

akhirnya..aku pkai jgk jam ini. dgn rasminya jam ini mnjadi hak aku hahahaha =D

so..itu sj tok entry kali ni..nnt2 esk lusa tulat aku post lg ek..
bubye..





YANG BENAR

alif_affandi



Aug 15, 2010

Hujan

salam kpd sume mmbe2 yg knl aku n xknl aku ni huhu
adakh korang shat mcm aku or tlbh shat? itu korang yg tntuknnya hehe..
mcmne korang pny pose???ada yg terskip ke?hrap2 xdela ya..
tok entry kali ni ak nk tnjuk kt korang apa yg trjadi ble kwsn umh aku dilanda hujan yg lebat sgt..
korang jgn slh anggap kt tajuk ats tu ek..aku nk cite psl hujan lebat bknnya band hujan yg "pagi yg gelap kini sudah terang blablabla..." ;)
kwsn umh aku ni ble hujan lbat je konpom la air naek. mmg la air naek. mne ada hujan trun n air pn trun adoidoi..
blkng umh aku dh la ada sungai so mmg konpom2 la lh melimpah ruah ke ldang gandum mcm koko crunch tu hehe..
kalo bhgn dpn umh plak air xla naek sgt sbb bhgn umh aku n jiran sblah duablah tigablah ni kteorg pny umh tggi skit..
so nk bebel pn xgne jgk sbb korang bkn phm pn so aku lampirkn sikit sbyk khazanah yg ada..
aku harap korang pham k =D






baek pny x???huhu mcm2 binatng aku dh jmp. dr semut smpi la komodo hehe
so tok kali ni aku just nk share ni je..next time aku share bnd laen plak ye =D
bubye...





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 10, 2010

Suka & tak SUka

salam n slmat sjahtera kpd blogger2 sume..
esk kmgkinan besa umat islam di Malaysia akn bpose yabedabeduu!!!..hehee
prsaan aku skunk ni brblah bagi..ske n xske..
so mari kte selidik apa yg alif ske n xske..

SUKA :
1. dpt brsahur dgn mak hehe
2. lh jimat duit dlm dompet n bank ;)
3. lh g bazar ramadhan..best wokkk =D
4. dpt brbuka dgn fmly/mmbe2 hee
5. lh g solat trawih..windu gle thap  gaban nk solat trawih ni hehe..

XSUKA :
1. akn brlapa dr pagi smpi ptg huhu
2. xde kudrat tok wt keje ;(
3. mlt mate kne kawal. xlh nk bebas dh =(
4. adik kne tido spnjg ari huhu
5. kne bgn awl pgi tok bsahur huhu

actually..apa yg aku xske or korang xske ble ramadhan dtg itu sumenya adalh mindset kte..kalo otk kte dh disetkn xske so xske la jdnya.. cbe kte try setkn otk kte apa yg kte xske ttg ramadhan kte jdkn ske. insyaallah kte akn hdapi bulan ramadhan ini dgn ktenangn n kte dpt nkmati bulan yg mulia ini.. =D
bubye..

video
inilah PENGUMUMAN POSE paling sempoi aku pnh tgk hehe..hrap2 ada lh pngumuman mcmni kt tv1 or tv3 =D


video
dan ini adalah lagu ramadhan pling aku ske..mendayu sgt2 n sedih la dgr lgu ni..siyesly huhu






YANG BENAR

alif_affandi

Aug 9, 2010

Menghitung Hari

salam sume..
ari ni 09.08..lg dua ari umat islam brpose..
adakh korang sume dh sedia tok blapa dr pg smpi ptg???
kpd spe2 yg dh ada niat nk bbuka pose pd jam 12 tghari or sme wkt dgnnya bwk2 la btobat ek ;)
byangkn la mse korang 'brbuke', tetibe malaikat maut amik nyawa korang?apa akn trjd nnt ek? huhu
taun ni aku berazam tok bpose pnuh mcm taun2 sblm ni.. no ponteng2 dh.. zaman pontng pose dh lps dh..
aku msh ingt lg wkt aku form4 kot.. mse tu aku br blik dr skool. wkt tu aku naek beskal je. dh la temperature mse tu 40 drjah celcius thap pnas huhu..
smpi2 je umh mak aku ngah tgk tb kt dpn.. dlm kotak hati aku brkata "ada can ni hehe" ..
aku pn g la dapur. konon2nya nk basuh tgn la.. pas dh bsuh tgn, aku bjalan diam2 spt peribhse 'bagaikn pijak semut tp semut xmati' hehe..
plan2 aku bukak pntu peti ais n aku amik air 100plus. nsb baek dlm tin so kalo trkurang air pn mak aku xpasan pny hehe..
apa laga aku pn minum la 100plus smpi nk dkt hbs jgk la..dh mnm tekak aku pn merasa lega thap gaban la..

nsb baek la aku xkantoi dgn mak aku. kalo kntoi jgn tny npe bntot aku ada kesan seterika hehe..
tp wlaupn mak aku xnmpk tp yg pasti sepastinya..kt ats sana, Dia memerhati sgle tindak tanduk kte..
jd ingtan aku kpd umat2 islam trutamanya yg ske memontng pose, taun ni pose la pnuh. kalo korang nk naek kete jenazah, brbuka la awal ya ;)

so..akhir kata dr saya..pose la penuh dan slamat beramal =D





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 6, 2010

perhubungan

salam sume n selamat pagi to you all =D
mulakn hari mu dgn senyumn(bkn nescafe k hee)..
pd pagi ni aku nk smbng ttg prhubungn antara sahabat kekasih n ibubapa..

ok..kte mulakn dgn SAHABAT..
stiap mnusia dlm alam semesta ini trmasuk la kt planet namik perlukn sahabat tok kte gumbira sedih ketawa nangis..tnp sahabat kte akn rse sunyi thap pling2 gaban la..tp dlm prsahabatn ada perkara yg perlu dipatuhi jika nk dpt shbt yg btl2 lh kte pggl SAHABAT..seorg manusia akn menerima shabatnya tnp syart n peraturan. stiap mnusia ada prangai n tgkh laku msng2 yg kdng2 mmg laen dr yg laen la..so kte perlu time prngai shabat kte tu seadanya sbb kte pn mst nk mereka time kte dgn seadanya kn so kte kne la wat bnd yg same trhdp mereka. kte brkwn bkn sbb harta rupa ataupn tggi rndh seseorg itu.. mmg x adil kalo kte nk sahabt kte time prangai kte tp kte xlh time prangai shabt kte tu n kte nk dorg ikut cre kte..its not fair for our SAHABAT k..dlm prsahabtan kne ada 'bagi dan amik' ;)

skunk kte smbng ttg KEKASIH plak..
aku ni xmahir la ttg kkasih or kapel2 ni ni tp aku wat2 mcm pakar la mcm brother love love love hehe.. kekasih n sahabat mcm sama la tp xsama sgt la jgk..
ati kekasih ni kte kne jge sgt2 sbb ati kekasih ni snsitif sgt2 brbndg ati sahabat..kalo sahabt kte lh ckp 'gamfunk ko' 'vavi ko' 'what the fcuk' n laen2 la tp dgn kapel plak xlh nk ckp mcm 2 nnt perang dunia ke10 plak..tp kalo korang ni jnis gempak n stylo xpela..tp kalo xgempak mcm aku  ni mcmne plak?hee.. dlm prhubungn dgn kekasih ni, kte kne ada kjujuran, ksetiaan, kpercayaan, sling memahami, tolak ansur n give n take..tnpe ni xmgkn dpt bkekalan.. skunk aku dh blaja something ttg kapel ni. gul ni kte ibaratkn layang2. kte lpskn layang2 tu tok bebas tp pd mse yg sme kte kte kne kawal layang2 tu spye xtrus bebas n trus tgglkn kte. dlu aku ingt dgn cinta n syg je dh ckup tp sbnrnya x. gul ni nk kbebasn wlaupn kdng2 dorang nafiknnya. sme jgk dgn laki. kalo gul pelukn kbebasn boy pelukn 2kali gnde kbebasn. tp ada jgk boy yg xpelukn kbebasn sbb yg pntg dia dgn gul dia epy itu dh ckup bg boy 2. pape pn trpulang tok korang mrencanakn khidupn korang dlm bkapel ni.

last skali ibubapa or FAMILY..
family la yg pling rapat n knl spe kte sbnrnya. dr kte lahir smpi la skunk ni fmly la yg sntiasa dgn kte. kalo sahabat, ble gado xkn la kte nk epy2 dgn dorang kn n dgn kapel plak sme jgk kalo gado xkn la nk dating ble gado.  tp dgn family plak wlaupn gado kte ttp akn jmp fmly kte sbb kte tggl 1bumbng dgn dorang(tok spe yg tggl dgn fmly la). bak kte pepatah ayor yg dicincang xkn putus..hehe dgn ibubapa, steruk2 dorang pn dorang still our parents n no matter what happen they will always be our parents. aku bngge dgn fmly aku skunk wlaupn kdng2 ada prob jgk.
nk membebel pnjg pn xgne jgk sbb koarng bkn bce pn huhu..so pndai2 la korang tok merencanakn hidup korang ni..sahabat kekasih n family sgt pntg dlm hidup kte. kte sgt2 pelukn tiga serangkai ini ;)

*nota tiga lima : aku bcite brdasarkn apa aku baca, apa aku alami n apa aku pikiq kn..

stakat ni la entry kali ni..bubye..





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 4, 2010

Perjalanan

assalamualaikum kpd bloggers2 yg ada dlm dunia ini..
adakh aku sihat?alhamdulillah sihat2 sje hee..
pada entry kali aku nk cite ttg kjdian yg blaku spnjg aku otw ke opis(ske2 sbt opis hehe)..
aku g opis naek moto(2 je yg mmpu huhu) so korang lh pk n bndingkn moto dgn kete dgn lori dgn treler dgn beskal..
so mse dpn hospital besar ipoh, adalah kete toyota apa ntah lalu dpn aku. yg wt aku hangin 1 badan adalh dia bg signal kiri tp msuk kiri pn wlaupn kete laen xde. aku nk ptong kete tu tp tkut kete tu plak tetibe msuk kiri so tpkse la aku follow bntot kete tu.huhu..
Then, mse kt pusingn bulatn aka roubdbout aku sj2 la tawaf kt bulatn 2(hobi aku)hehe..adalh lori yg maen msuk je tnp tgk kiri kanan atas bwh huhu..
tlg la alert lori oii wlaupn aku ni kecik je huhhhh..
aku nk hon tp xsmpi ati plak sbb aku ni dibsrkn dlm fmly yg pnuh ksh syg n blas ksihn ;)

so..konklusinya..apa kejadahnya semua ini..lori sesuka suki hati wt jaln mcm bapak mntua dieorg pny je..tp nk slhkn spe???lori, kereta or pemandu???bak kate org mambau..lu pikiq la sendiri derrr.. ;)
bubye..





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 3, 2010

3 Ogos 2010

assalamualaikum n slmat sejahtera tok sume membe blog ini..
ari ni adalh tarikh yg aku tggu tok postkn new entry ini..
enrty kali ni aku xkn membebel pnjg sbb skunk ngah blur n blur..huhu
bwh ni ada khazanh yg best bg aku tp bg korang aku xtau la huhu..


windu pny pasal skype pn on n ym pn kteorg on jgk..bkn seng kteorg nk wt mcm ni hehe..


tok entry kali ni just yg ni je aku mmpu post kn ;)
nntkn entry akn dtg k..
bubye..





YANG BENAR

alif_affandi

Aug 2, 2010

Nogori Sembilan

Salam..
ari ni ari ke2 bulan 8..
pada 30.07.10 aku n muiz n hami tlah g nogori sembilan(n9) tok mnziarahi kuarge arwah Ismail..
sblm g umh arwah, aku g umah membe aku yg bname Afi kt kuala pilah. disbbkn kteorg org perak yg tulen huhu..
so kteorg pelukn org nogori hehe..wlaupn ada GPS tp still pelukn org yg mahir dgn selok belok jlan kt n9 ni sbb jaln kt cni mmg bengkang bengkok huhu..
jaln kt n9 ni mmg pening tok ak ingt. aku prefer jaln kt kl brbndg n9 huhu..
wkt smpi umh mmbe aku kt kuala pilah tu, nk kt tghari so alang2 kteorg mkn kt sne..lauk yg ada arca, taugeh tdgn tauhu n pling pnting skali ayam mask lomak cili api hehehe..
yummy3 ;)

pas dh mkn kteorg trus g umah arwah Ismail..mse g umh arwah, kteorg jmp la mmbe2 kls kteorg yg dtg laen kete..
dh smpi kteorg smbng2 la dgn mak n kkak arwah..

 bla bla bla..

kteorg pn g kbur arwah Ismail..

AL - FATIHAH..

pas tu kteorg pn g la seremban n mkn2 lepak2..
bukn seng nk lepak2 dgn mmbe2 kls ni..dh la sebuln xjmp huhu(sebuln itu lame dol) huhu
kalo ikutkn plan, kteorg nk tdo dlm kete tp muiz ada sedara kt klang so mlm 2 jgk kteorg trus menerus g klang..
dh smpi..WOW!!! umh yg besa..mst lena tido kt cni hehe..
esknya..kteorg pn blik la ipoh huhu..
cte je mst mmbosnkn kn kn..so bwh ni adalh khazanh2 tok korang tgk..bwh ni just sbhgn je tau. tok tgk khazanh yg full version tgk la kt lappy aku..;)

benda ini sgt kuat makan huhu =(


bandar meru raya =D





 apa yg penting??? ISI MINYAK ANGIN =D


kteorg xde TnG so yg mampu snap signboard TnG je =(

bestnya jd pnumpang tegar hehe =D


GIANT mula menguasai shah alam 


byk2 iklan yg ada, iklan ini jgk yg best sbb iklan ini POWER =D


apo kono eh jang hehe..dh smpi nogori =D


tiket wayang hehe


ingtkn awek huhu.."sume skali RM35.20..terima kaseh dtg lagi"..dia kate =D


minangkabau..sgt chantek =D


untuk begerak sini sana situ..kami pelukn GPS dr hanfon muiz =D


thanx to hami..he snap this pic for me =)


kalo study tmpt laen adakh kte akn missing something? bak kate org mambau..lu pikiq la sondiri =)


muiz : alip3..tgk kanan..
alip : npe?ada apa...
muiz : tgk jela..cpt tgk..
alip : (pndng kanan)..tersenyum hehee

adakh korang akn view website di ats???i dont think so.. =D


ble dh lme xketemu..tepi jaln pn kteorg xkesah yg pntg dpt lepak sme2 =D


act ada byk pic2 tp xpelu la ak nk tnjuk sume kn sbb ada yg tlalu private tok ditgk hehe..
so tok mse ni, aku rse ckup la entry kali ni ek..tggu tok entry akn dtg ek..
bubye =D





YANG BENAR

alif_affandi

My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
it's all about my eyes, my ears, my heart and my life..that's it and fullstop