Jul 31, 2011

Song of The Day



If you ever find yourself stuck in the middle of the sea,
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see,
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

Wooooh, Wooooh
That's what friends are supposed to do, oh yeah
You can count on me cause I can count on you

If you're tossin and you're turnin and you just can't fall asleep,
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you mean to me,
Everyday I will remind you, oh

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah

Wooooh, Wooooh
That's what friends are supposed to do, oh yeah
You can count on me cause I can count on you

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know when I need it I can count on you like 4 3 2
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do, oh yeah





YANG BENAR
alif_affandi

Ramadhan

hey yo n assalamualaikum..



hey..esk(010811) pose la hehe..
aku rse mcm br smlm je raya tup tup esk dh pose blik huh.. aku tak puas nk melantak lg la huhu..
p/s : aku hidup tok mkn k ;)
aku pasti dan sepastinya bile pngumuman pose, TAKDE spe yg mlonjak kegumbiraan seperti mne pngumuman raye..heh
ble review blik pnglaman aku balik, sejak aku dh mncapai umur balik baligh, anye 2thun je aku pose full..yeah bkn tok mengaibkan diri ni tp mmg knytaan..wlaupn dh beso n leh pkir baek buruk sesuatu perkare, aku still ada tinggal pose dgn sengajanya..takde kaitan peer pressure ok..sume ni slh SETAN(walaupn dorg kne jail)..
aku harap sgt2, ramadhan kali ni aku dh pose dgn pnuh dan dpt menunaikan solat fardhu tnp tinggal 1 waktu pn n solat terawih yeah!!! i really misz you like craze terawih..seriously wlaupn aku anye wat 8rakaat je hehe..
so kpd korang dan aku skali la..jgn la pontng pose ok..kalo korang tak pose itu brmkne korang hutang dgn Tuhan so kalo tak byr hutang tu..pkir2 la ya..
kpd gegurl plak..jgn jdkan alasan 'bendera merah' tok korang tak pose..kalo betol2 terjadi its okay la..tp kalo sebulan tu 'bendera merah' je alasan korang..huh pndai2 pkir la ya..korang kn cerdik heh...
dgn dtgnya bulan ramadhan ni, scre tak langsung aku leh la save duit blnje n lh bli baju mlayu same kaler dgn cDia hohoho..
peace!!!










*nota alp : sebelah iraq adalah syria, tahun ni puasa penuh ya ...hehe pantun 2kerat dr aku =B





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 29, 2011

New Entry and Blur

hey yo..
assalamualaikum dan salam OneMalaysia kpd sume bloggers sekalian..

agak lama aku tak mengupdate entry yg berunsur perli atau pndapat hehe..
there is many things i want to share with you all but..unfortunately with my condition right now..probs itu masalah..easy come easy go but its hard to go huh..
aku takde mood nk berleter aka menaip pnjg lebar..
so aku hrap mood aku akn ok n akn mengpostkn something tok kalian sume :)
peace!!!





*nota alp : ilysfdm =B










YANG BENAR
alif_affandi

Jul 23, 2011

Quote of The Day #4






change yourself first before you can change the other things





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 17, 2011

Quote of The Day #3



quality is better than quantity
sometimes





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 16, 2011

Song of The Day



Ku lihat kau dari jauh, termenung
Ku cuba hampirimu
yang sedang kebingungan

Apa yang mengganggu fikiran
Soal tiada noktah jawapan
Lalu ku hulurkan tangan

Ikuti langkahku, menari
Hilangkanlah resah, dihati
Bangun dan teruslah bernyanyi
Bangkitlah sedar dari mimpi

Lantas, jauh kau ku bawa
Lenyap dari rasa kecewa
Ku lihat kau tersenyum

Sedar, jelasnya manusia
Hidup, ada naik dan turun
Tapi kau harus terus bangun

Ikuti langkahku, menari
Disinilah waktu terhenti
Yang berlalu biarkan pergi
Kini kau tak sendiri lagi

Ku dan dirimu (kau dan aku)
Ke langit biru (bersamamu)

Kan bersama
Berdua hingga
Ke akhirnya

Ikuti langkahku, menari
Waktu kan berlalu dan pergi
Tapi kini kau tak sendiri lagi

Ku dan dirimu (kau dan aku)
Ke langit biru (bersamamu)
Lari menuju (langit biru)
Bintang yang satu (bersamamu)
Ku dan dirimu (kau dan aku)
Ke langit biru (bersamamu)





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 15, 2011

Rumput

hey yo..
assalamualaikum and a very gud evening to all bloggers..

korang sihat ke?arap2 korang dlm keadaan yg sihat mcm aku ini hee..
pd 2 3 4 ari yg lps, aku n mmbe aku iaitu afi gie la taman botani ipoh..dia ajak aku sbb dia bru beli camera sony cybershot..so dia nk test kualiti n kkuatan cmre tu..dia pn ajak la aku..aku dgn lumix aku la..xlh tggl woo cmre aku ni..sbhgn beso khazanh2 yg ada dlm belog ini pn hasil dr lumix aku la.. mse dh smpi kt taman botani tu, byk jgk la subjek2 yg blh kteorg snapkn tp last2..ini lah mngse uji kaji kami..
check this out k..




 





inilah hasil dr cmre lumix aku..huhu tak sehebat kamu wahai DSLR huhuhu
peace!!!





*nota alp : try and error =B





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 13, 2011

Wordless Wednesday #2










YANG BENAR
alif_affandi

Happy Birthday To Me

hey yo..
assalamualaikum and a very good evening to all bloggers..

entry ini adalh yg special bg aku sbb..
pd 13.07.2011.. genaplah 2tahun belog aku ini beroperasi.. hehe suka3..
first entry aku bertarikh 13.07.2009 dan entry yg pertama adalah ini :

Kehidupan di alam remaja

Permulaan Hidup

hehe.. bile aku bace entry yg lps2 ni, mcm lawak pn ada..dgn pnggunaan ayt yg xleh blah hehe..tp aku takde la nk delete wlaupn ada some of bloggers akn delete entry2 yg mcm annoying..itu hak individu kn..kte kb berada di negara demokrasi hehehehe... so dgn genapnya 2tahun umur belog aku ini, aku harap aku dpt postkn entry2 yg brguna tok korang dan kalo ada entry yg annoying tu, aku akn pastikn ada bnd yg blh korang pelajari disblik entry yg annoying itu..hehe..

kalo korang rse ada bnd yg ptt aku ubah or pbaiki tok belog ini..jgn segan jgn silu jgn malu..feel free to drop any coment or msg at arlip_peace222@yahoo.com .... aku tggu pndpt dr korang ya hehe..

ok la..sblm aku chow..aku ada khazanah tok korang.. check this out k..

 

 korang ingt org je dpt kek..belog aku pn ada lah heh






ini real ok..bkn cobaan atau penipuan =b


ok la..entry ini berakhir di sini ok..
pape hal nnt akn aku update lg tok korang hee..
peace!!!

 

 

*nota alp : respect my belog and i will respect ur fvcking belog =B



YANG BENAR
alif_affandi

Jul 12, 2011

Quote of The Day #2






trust yourself first before you trust anybody





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 10, 2011

Song of The Day



Can you feel the air
Slipping through emotions all the time
And if you think I’m bothered
You took me up by surprise

Ladies in their best
All the lads are waiting for the time
To smash the silence dead
I’m gonna keep you alive

Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now

Can you feel the music
The beating of the drum I loose control
It is now or never
Were coming back for more yeayeayea

Baby I don’t wanna stay be like the other boys
Its just killing me forever no
We can be together
As long as were on the floor

Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now

Beyond the soul of our very last breath
Ladies and gentleman the azenders have arrived
All we need is rock and roll
So get up and take control

We are gonna show you what its like
To be the ones who live the rock and roll of life

Because were living rock and roll now
Living rock and roll now
Because were living rock and roll now
Living rock and roll now

We are gonna show you what its like
We are gonna show you what its like
We are gonna show you what its like

Living rock and roll now





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 9, 2011

Anak Saudara ke - 5

hey yo..
salam 1Malaysia..

entry ini takde kaitan dgn BERSIH, KOTOR mahupun PATRIOT..
this is a clean entry without any fvcking sh*t above..

okay..aku baru balik dr melawat akak aku yg baru pas bersalin di damansara.. aku ingat baru nk gie hospital kt situ tp kakak aku dh balik umah dh..mak ai!!! copeknya kamu balik ija oiii..
bersalin 07.07.11 dan balik umah 08.07.11..cpt3..
sampi2 je umah akak, aku trus attack bilik kakak aku..tp first2 aku ketuk dlu la tok pastikn anak sedara aku ini bukn tgh 'menyusu'..kalo tgh 'menyusu' takkan la aku nk masukkn..malu la aku nnt hee....


keadaan line clear..aku tgk kakak aku mcm cergas semcm je..tp takde la lh lompat2 atas katil kn..cergas org tgh brpantang dgn cergas org mcm aku ni mmg berbeza la..anak sedara aku ini lom ada nama lg tp yg pastinya dpn nama dia mst ada AINNUR _ _ _ _ _ _ _ _ _ .....sblm tu aku nk bgtau la anak sedara yg ni popuan..mcmne aku tau?sbb dia takde ermmmmmm hee...kalo korang ada nme yg sesuai..text la aku ya..cDia dh bg byk nme n aku pn dh bgtau kt kakak aku..taktau la dia nk time or tak huhu..


ok la..membebel pn tak gne kn..so spt yg aku tlah jnjikn..check this out..my khazanah for you all ;)


 okay..ini anak sedare aku yg ke3..anak kpd abg aku yg pertama..qaisyh namenya dan sgt2 noty ;)


 anak sedare aku yg pertama dan ke-3..anak kpd kakak aku..afrina dan afrisya hee


 anak sedare aku yg ke-2..anak kpd kakak aku jgk..eyman namenya..sgt nakal dan degil tp kdng2 kedegilan dia membuatkn aku tergelak ;)


afrisya..sgt cute orgnya mcm achu dia =b


jeng3..



 inilah dia..anak sedare aku yg ke-5..anak kpd kakak aku..nme?still searching heh


 its me..lots of love =D


so how..ada best ke khazanah ini?arap2 best la ya..dan arap2 kegembiraan aku ini dpt dishare kan bsame bloggers sekalian..
peace!!!





*nota alp : dpt anak buah dh epy..kalo dpt anak sndri mcmne la rasenya kn =B





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 8, 2011

Bersih

hey yo..
salam 1Malaysia kpd bloggers sekalian...

esk ada operasi bersih beramai2 di KL..
aku ingatkn nk join la sbb bkn seng dpt melakukan operasi bersih ni beramai2..tp malangnya..
aku tak dpt join la..ada hal yg lg pnting..tp kpd admin BERSIH ini..dont worry baby..
although i cant join u BERSIH at KL but i will BERSIH my house at ipoh..
I WILL ok.. hehe
aku harap korang dpt BERSIH kn KL tu ya..aku taknak la dgr cite nnt korang nk BERSIH tp last2 botol tak dibuang, bekas makanan tak dibuang..puntung rokok sana sini situ..
last2..yg BERSIH kn bukan korang tp DBKL...ish3...menganiaya org sggh kamu ya..
peace!!!










*nota alp : entry ini takde kaitn dgn tajaan kerajaan mahupn pembangkng..just pkir la leklok..kalo sume bnd yg korang tak puas ati nk wt demontrasi jalanan yg pastnya mnyusahkn org awam..sush la derrr.. =B





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 7, 2011

Selamat ya!!! part 2

hey yo..
salam 1Malaysia kpd sume bloggers sekalian..

skunk mood aku adalah
HAPPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D
baru td aku post entry selamat tok kkak aku dan baru td jgk la aku dpt sms dr mak aku..
check this out..



alhamdulillah..berdasarkn nota alp pd entry yg lpas, "skunk 4..insyaAllah akn bertukar kpd 5"..
skunk mmg dh jadi 5..aku dh ada LIMA anak sedara..suka3 hehe..esk pas selesai exam java, aku dan abg aku akn trus gi kl tok melihat anak sedara kami yg baru dilahirkn ini..insyaAllah akn ku upload pic dia..tggu!!!!
peace!!!





*nota alp : sntiasa mndoakn yg terbaik tok kuarge aku =B 





YANG BENAR
alif_affandi

Selamat ya!!!

kpd kakco aka kakak kpd admin belog ini ;)

adikmu ini mendoakn keselamatn dan kesejahteraan diri mu..
semoga selamat semuanya..
amin =D

peace!!!





*nota alp : skunk 4..insyaAllah akn bertukar kpd 5 =B





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 6, 2011

Wordless Wednesday #1

hey yo..
salam 1Malaysia kpd bloggers sekalian..
aku tau aku dh ketinggalan dlm dunia belog ini sbb sejak 2mggu lps lps, ramai bloggers telah mengpostkn entry berkaitan "wordless wednesday" ini..
aku pn nk jgk la mnyibok dan seterusnya postkn something berkaitan "wordless wednesday" ini ;)


  





*nota alp : On Wednesdays all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. Hence the ‘wordless’ title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description.





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 1, 2011

Quote of the day #1





love yourself before you love somebody





*nota alp : first quote so i give you all the simple quote that you always heard in school =B




YANG BENAR
alif_affandi
My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
it's all about my eyes, my ears, my heart and my life..that's it and fullstop