Mar 31, 2011

Satu Hati

video





YANG BENAR

alif_affandi

Jasmine Always Happy?

assalamualaikum dan salam 1Malaysia..
hey yo..
entry kali ni kite serius sikit ok..
straight to the point..

aku baru bkak fb dan trbaca kt page Oh! Media ttg Jasmine Always Happy ni..
check this out..



ada dua sebab nape aku tertarik dgn page dia ini..
first..komen dia ttg Islam.. second..org2 yg komen dia dh mencecah smpi 50,000 ..gilo ke apo..page artis yg penah aku tgk pun tak banyak mcm minah ini punya..gila la kau..mmg fames la..
tp yg sempat aku baca komen2 yg ada..hampir 99.99% yg komen adalah org luar iaitu org yg membalas apa yg dia katakn ini..byk yg marah caci dan kutuk apa yg dia katakn di stats dia ini..
dia hanya kuar 1 status tp yg komen balas smpi 50,000..dasyat..
bdasarkan ayat2 minah ini..mmg mcm minah dari seberang kerna ayat dia mmg fasih la bahasa seberang ini..tp nk kata pic ini pic yg real ataupun fake..itu aku no komen..tp yg pasti dlm pic itu dia pakai rantai lambang salib..mmg sah bukan islam..
bukan islam tapi nk kutuk islam mcm lah dia ni pakar sgt dlm agama islam..
adakh salah tok kita pertahankn agama kita dr dicaci dikutuk?mmg TAK SALAH tp mesti kena pada caranya..
masa zaman Nabi Muhammad, ada wanita penah baling najis terhadap Nabi Muhammad tapi adakah Baginda memarahi wanita tersebut?TIDAK...
jadi tok mnghadapi minah ini dan juga brjutaan org yg membenci agama ISLAM, kita kena la ada cara yg sesuai..bknnya dgn menengking kembali kerna dgn care kganasan tak akn dpt selesaikan masalah..
yg penting aku bersyukur dilahirkan dlm agama ISLAM..
peace!!!





nota alp : bagaikan api dgn minyak..smakin byk kita simbahkn mnyak ke dlm api semakin marak la api itu..sama jgk dgn kes minah ini..smakin byk kite ngomen n kutuk apa yg dia ckpkn..smakin syok die kutuk Islam..





YANG BENAR
alif_affandi

Mar 30, 2011

Nostalgia

hey yo..
salam 1Malaysia semua..

korang semua penah alami zaman kanak kanak tak?haha soaln dohdoh dr aku..mst la penahkn..
mse korang di tadika ataupun sekolah rendah, lagu apa yg paling fames iaitu paling slalu korang nyanyikan bersama kawan kawan???
dan hasil undian dari korang..aku listkn top THREE =D


3.  Lagu Negeri (ikut korang pny negeri la)
2.  Lagu Sekolah (ikut korang pny sekolah la)
1.  Lagu Negaraku (ikut korang pny negara la..kalo aku negara Malaysia..korang?hehe)


skunk ni bila badan semakin membesa, buah halkum semakin menumbuh, umur semakin bertambah, lagu2 yg slalu aku nyanyi dgn mmbe mmbe aku dulu semakin dipinggirkan..hahhh..aku dpt baca apa yg korang pikirkn skunk ini..korang nk bgtau nape tak nyanyi je lagu yg aku mksudkn tu skunk ni kn..kn kn kn itu yg korang nk bgtau kn..gilo ke apo..mmg la boleh nyanyi tp tok jadikn ringtone ataupun  jammingkn lagu itu mmg buang tabiat lol huhu..tapi tak salahkn kalo kita mncuba..hehe..
adakah kanak kanak zaman skunk ni tau ttg lagu itu?adakh dorang juga masih nyanyikan lagu yg penah aku nyanyikan dlu?adakah lagu itu masih wujud di muka bumi ini?
khazanah di bwh ini aku tujukn khas tok Abdul Muiz(search di fb heh)..kerna dia aku tringat kembali lagu ini dan juga terus membuat entry ini..kalo bukan kerna dia, aku tak ingat lagu ini..huh..pape pn check this out =B

video


best tak lagu ini..aku rasa korang mesti penahkn nyanyi lagu ini..jgn la cuba nak menafikannya kerna dgn adanya lagu inilah, zaman kanak kanak kite meriah dan warna warni heh..walaupun skunk ini aku layan rock metal screamo tapi kadang kadang bila dgr dan nyanyi lagu ini..adoidoi..bestnya..tringt kembali zaman muda mudi hingusan dulu huhu..





nota alp : di mana bumi di pijak, di situ langit di junjung =B





YANG BENAR

alif_affandi

Mar 28, 2011

Badminton

hey yo..
salam 1Malaysia semua..
pada hari isnin ini korang mst ada kt kelas ataupun kerja kt pejabatkn..tp aku???kelas batal pd ari ini hehehehe suka3 ;)
tp aku plik la skunk ni..ble ada kelas aku mst nantok gila gila la..tp ble takde kelas tak plak aku nantok gila gila..huh..
plik ajaib dan miracle sggh mata aku ini heh..

ok..pd entry kali ini akn aku smbng dgn korang apa yg blaku pd 26.03.2011..
pada hari tersebut terjadinya tournament Badminton anjuran jabatan aku iaitu Jabatan Teknologi Maklumat dan Komunikasi(JTMK)..
pada pagi itu dlm kol 0830 aku smpi la kampus b kt poli aku bersama sama hami madi dan chor..
slpas dh register nama, kteorg pn dpt la bihun dan juga mineral water sbg hadiah kerna mndaftar dlm tournament ini hehe.. slpas mkn minum semua, aku pun check la jadual perlawanan..WTF!!!for first stage, I got bye..it means i dont need fight with anyone and i like it but in the second round..huh..my opponent is HAMI huh..gilo ke apo..masa kteorg training pn dia slalu klhkn aku ini kan plak ble real real match huh..
seperti yg dijangka..time aku lwn dia..dia menang huhu..takpela..aku redha ketentuan Ilahi huhu..
madi dgn chor plak tag team n dorang kalah mse first stage lg kerna dorang lwn team staff jtmk..
hami plak just smpi semi final saja..sorg lg membe aku iaitu zul, dia mampu berada di tmpt ke 3..ok la tu..
membebel byk pn korang bkn phm pn kn so aku dh sediakan khazanh tok korang..
seperti biasa..check this out..


tempat kejadian


bulu tangkis lautsinga 


team staff : dari kiri En Azmi dan unknown person


 hami mengsmash


 zulhelmi aka atok uzur(nama fb dia)


 madi nama dia


 wow!!!phewittt =b


 hami smash..xpenting.. yg penting buntot sapa itu?heh

 kejo dik jgn xkejo heh


 teki teki : mana tgn dia?tiada penggunaan photoshop k dlm pic ini heh


 wachaaa!!!


 peace!!!


  
 inilah dia admin belog ini hee


hami berkata : woi alip..ko jgn langsi sgt..lu langsi lu mati woo..
alif membalas : apa?langsir?heh

 pemenang kita hehe


apa mcm?ok ka khazanah yg aku sediakn?sbnrnya byk lagi khazanah yg ada..ada khazanah yg aku tak upload kt sini tp aku upload kat fb aku..adat la tu kn hee..aku hrap korang phm n enjoy entry aku kali ini..
peace!!!


nota alp : saja menceburkan diri dlm tournament ini walaupn tahu akn kalah pd peringkat awal kerna inilah masanya tok mengaktifkan diri ini =B





YANG BENAR

alif_affandi

Mar 24, 2011

Bumi Jam

hey yo..
salam 1Malaysia kpd semua..

ari ini khamis..esk jumaat..lusa SABTU..ermmm ada apa dgn sabtu?cuti?blh bgn lmbt?ada kls tmbhn tok aku?
huh..cuti dan kls tambhn adalah betol bg aku dan bgn lmbt adalah slh..
sbnrnya pd ari sabtu ini adalah hari BUMI JAM sedunia ataupun dgn bahasa yg mudah difahami adalah..
THIS SATURDAY IS A 'EARTH HOUR'...pd 'Earth Hour' ini..kite digalakkan tok mengswitch off lampu selama sejam di rumah pejabat mahupn sekolah..tok apa?..kerna apabila lampu ON\terpasang, ini akn mngakibatkan haba panas keluar dr lampu dan boleh memberi kesan kpd bumi kite kerna ozon akn mnjadi nipis apabila terkena haba yg panas itu(aku xtau fakta atau auta heh)..
 yg pasti di bwh ini adalah fakta..check this out..

"Earth Hour started in 2007 in Sydney, Australia when 2.2 million individuals and more than 2,000 businesses turned their lights off for one hour to take a stand against climate change. Only a year later and Earth Hour had become a global sustainability movement with more than 50 million people across 35 countries/territories participating. Global landmarks such as the Sydney Harbour Bridge, CN Tower in Toronto, Golden Gate Bridge in San Francisco, and Rome’s Colosseum, all stood in darkness, as symbols of hope for a cause that grows more urgent by the hour"
click

adakh korang akn join kempen mcm ini?aku harap mari lah kita sama2 join kempen mcm ini kerna ini adalah tok kbaikkan kite bersama..


i'm Earth Hour =B





nota alp : alif dgn bangganya menyokong kempen EARTH HOUR





YANG BENAR

alif_affandi

Mar 23, 2011

Kad Pengenalan

hey yo..
salam 1Malaysia semua..
korang sihat ka???lama sungguh aku tak mengupdatekn pape di belog ini huhu..
mst korang windu kt aku kn =D
k la..straight to the point and no belok2..
entry kali ini akn ku bgtau/citekn psl KAD PENGENALAN..
adakh IC korang masih dlm keadaan yg elok dan sempurna?ataupun dh trgolong dlm golongn Kad Kurang Upaya(KKU)..
sebelum mmbebel lbih pnjg lg..jom check this out..

ini adalah IC yg boleh dikatakn sbg sempurna lg..tiada cacat cela dan masih dlm keadaan yg baik..
ehsan dari : google



 inilah..IC yg trgolong dlm KKU..adakah slh pemilik kad ini ataupun kad ini kurang bermutu?


tok makluman korang la..IC yg ada dlm dompet kte bkn la tahan lasak sgt..IC ini bkn tok aktivit yg adventure so kte sbg pemilik IC ini mesti la bertanggungjawab mnjaga IC kte ini kerna tak kan ada manusia di dunia ini akn mnjaga IC kite selain diri kita sndri..apabila IC sudah rosak dan barai..kos tok menukar IC baru bukan la murah(ak xpasti bpe hrge huh)..dikesempatan ini sama sama la kite mnjage IC kite dgn sebaik mungkin kerna IC kite adalah bukti kita ini warga Malaysia dan berjantina lelaki atau perempuan bukannya khunsa spt pic yg pertama td heh..
sekian bebelan merapu aku kali ini..
peace!!!




nota alp : IC dijaga dgn sebaik mungkin spt mnjaga wang di dalam dompet =B





YANG BENAR

alif_affandi

Mar 16, 2011

Conteng + Tandas = Berak

hey yo..
salam 1Malaysia semua..
korang sihat ka???
dh lama rasanya aku tidak mengpostkan entry tok kalian semua heh..
nape la aku tiba tiba merasa diri ini semakin membesa dan matang?hehe
HAPPY BIRTHDAY Alif Asyraf Affandi hehe.. =B

ok..entry kali ini bdasarkan contengn di dinding ataupun vandalisme di dinding..
lokasinya adalah di tandas lelaki huh (telah mnjadi lumrah)..
check this out..

"saya datang dengan harapan" dh baik dh ayat itu..
"saya BERAK dengan kepuasan" huh..ko bngge ya dpt berak..

huh..apa la punya lelaki ini..(konpom laki, xkn popuan kot...brani la plak kalo popuan msuk tndas laki semata2 nk conteng di dinding huh)..
dh la mnconteng di tmpt yg tak sepatutnya, pastu leh plak bgtau yg dia iyak dgn puas..huh ada ke iyak tak puas?heh ;)
ayt di atas mmg lawak jgk kn tp tak patut la..vandalisme itu tak baik dan berdosa tau..arap2 yg berkenaan jgn la lakukn bnd mcm ni k..kalo nk iyak pn diam2 ckup k ;)

tgk..walaupun masih kecil, dia tahu tok mnjauhkn diri dan juga mndiamkn diri bila nk wt 'something' itu hehe..
p/s : cute kn =B






nota alp : semakin lama, semakin byk contengan yg ada huh





YANG BENAR

alif_affandi

Mar 15, 2011

Happy Birthday 14032011

SELAMAT HARI LAHIR
HAPPY BIRTHDAY 
عيد ميلاد سعيد
祝你生日快乐
maligayang kaarawan
joyeux anniversaire
お誕生日おめでとうございます
생일 축하
สุขสันต์วันเกิด
sinh nhật vui vẻ

Alif Asyraf Affandi =B
nyum nyum nyum yumyyy





YANG BENAR

alif_affandi

Mar 5, 2011

Status Terhangat

hey yo..
salam 1Malaysia semua..
check this out..

kalau la ada seMalaysia mcm dia ini..best kn hee





nota alp : just for fun =B 





YANG BENAR

alif_affandi

Mar 4, 2011

Status Terhangit

hey yo..
salam 1Malaysia semua..
kali ini aku try tok mwujudkan segmen baru dlm belog ini..
segmen yg aku mksudkn adalah aku akn paparkn status2 aku dlm FB yg trbanyak like dan komen wlaupun xbyk mcm korang huh..
segmen ini hanyalah tok..just for fun =B
check this out..

berkata : apabila org mngata/mngutuk kita, adakah kita perlu ambil serius?jawapnnya adalah TIDAK kerna org yg mngutuk kita itu bukanlah siapa2 pn..mereka hanyalah picisan dlm hidup kita..tanpa mereka pn kita boleh menikmati khidupn yg telah dikurniakn utk kita [via ALIF sms] 
15 like &  23 comments     23.02.2011 - 1248am

 bukti heh..aku hitamkn nama nama itu kerna tok mnjaga privasi mereka sbg membe aku ;)
   





*nota alp : bukan tok memoyokan diri atau pape yg korang akn pikirkn..spt yg aku bgtau td..JUST FOR FUN =B





YANG BENAR
alif_affandi

Mar 2, 2011

Layang Layang

hey yo..
salam 1Malaysia semua..
adakh korang sihat?kalo tak sihat silakn ke klinik kerna di klinik ada nurse yg chantek hee.. ;)

ok..entry kali ini tak ada kaitn dgn nurse ataupun jururawat..
entry kali ini pasal..LAYANG LAYANG..
pernah tak korang maen layang2?kalo tak pernah..hahahahahahaha kesian gila la korang(ketawa trguling2) =D
best gila la maen layang2 ini..fuhhh..best gila la maen layang2 ini..hehehe..

ok la..meh sini aku cerita kat kamu semua..
ptg td(02032011) aku, aja dan yon gie la taman botani kt eco park eco park kt taman botani tok maen layang2..ini adalah kali kedua aku maen layang2 hee..(lol..baru 2kali maen cis!!! huh)..masa otw nk gie port yg best tok maenkn layang2 ini..aku punya la happy smpi jalan pn trlompat2 trgedik2 huh..aku bab memasang layang2 ini mmg la tak pandai..jadi tugas itu aku serahkn pd aja n yon.."korang mmg pakar la" hehe..
dh siap pasang layang2..apa laga..kteorg maen la..best3..
ermmm...aku dh penat nk taip la..nk cerita bnyk lg jd biaq la khazanh aku ini tlg ceritakn kt korang ya..
lets check it out..



 itu helikopter..bkn layang layang huh


 proses memasang layang layang


 park jing sung?


 proses menaikkan layang layang


 lagi tinggi dr pokok heh




hitam : yon   putih : aja


 yahoo..terbanglah kamu!!!


 best la tgk matahari menggunakan kaca mata hitam


 dlm bulatan : tali yg menghubungkn layang layang dgn tgn kami


 ciptaan Tuhan sgt indah


 now you see..

 now you dont =B


 itu saya =B


 jgn biaqkn layang layang langgar awan..nnt awan bocor dan turunkn air..ayat aja heh




 =D


keindahan alam

best dpt hangout dgn membe2 lama ini..skunk sush nk lepak sama sama sbb semua bz dgn study kerja kn so pluang yg ada gunakn la sebaik mgkin.. ;)
peace!!!





YANG BENAR

alif_affandi
My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
it's all about my eyes, my ears, my heart and my life..that's it and fullstop