Dec 31, 2011

From 2011 to 2012

hey yo and assalamualaikum

whats up guys?
how's your day?i mean your whole day in 2011? i hope everything was okay and under control..
tup tap tup tap esok dh tahun baru iaitu new year.. segelintir dari kite mesti ada kat tempat yg lapang, ada persembahan, ada tarian tiang, ada tiger show dan bersama2 menunggu detik 1200am 010112 kn.. akan adalah bunga api, mercun dan pop pop yg akan kite kedengaran.. tak kire mcmne sambutan tahun baru korang yg penting adakah kite dh muhasabah diri kite? adakah kite belajar dari segala perkara yg dah terjadi sepanjang tahun 2011? i hope we learn something from 2011..
jgn jadi manusia yg taknak belajar dr apa2 dan biarkan kalendar 2011 buang begitu saja tanpa mengutip secebis pengajaran dari situ.. pikir2kan lah..
entry ini akan aku tunjukkan entry mana yg paling2 byk org like (ermm komen pling byk pn dlm 4komen so ignore pasal komen ya :) ).. dan juge pasal wordlesswednesday aku sepenjang 2011 ini..
check this out..

top entry im beautifool



wordlesswednesday im beautifool

#2 
#3 
#4 
#5 
#6 
#7 
#8 
#9 
#10 
#11 
#12 
#13 
 

aku juge ada wat sajak ermmm boleh la dikategorikan sbg sajak dan dlm belog ini aku masukkan sajak2 aku ini dalam bhgn katakata..
check this out..

katakata im beautifool



i hope i will learn something from my life since 1990 until 2011 and i hope in the future it will be a good and awesome day for me..insyaAllah =B
peace!!!












*nota alp : happy new year to all my friends and especially to her =B









alif.affandi
iambeautifool

Dec 30, 2011

Transformasi Diri

hey yo and assalamualaikum

agak lama aku menyepikan diri dari laman sosial ini.. baik fb mahupun twitter mahupun belog beautifool ini.. seriously sesuatu telah terjadi pada hidup aku dan seriously aku sukakannya.. aku perlu maju ke hadapan dan tak perlu menyesali segala perbuatan yg lepas..
just segala yg penah terjadi akan aku jadikan sbg pengalaman dan kenangan yg tak mungkin aku lupekan begitu saje.. lusa kite sume akan melangkah ke tahun baru iaitu 2012.. damn.. sekejap sngguh mase berlalu.. bagaikan baru semalam aku start sem 6..tp hakikatnya aku dh habis study =)
sempena tahun baru ini, akan berlaku sesuatu dlm hidup aku dan aku tak penah alaminya sebelum ini huh.. aku berdoa agar Tuhan memudahkan perjalanan hidup aku amin :)
skunk ni nafsu aku tok mengupdate segala status mahupun nak mengomen status membe2 agak kurang sikit.. so kpd kwn2 sume.. alifaffandi masih bernyawa ya hee =)


peace!!!





*nota alp : semakin bertambah hari semakin matang manusia itu depends =B








YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 24, 2011

Quote of The Day #20

hey yo and assalamualaikum


Don't worry if people talk about about you. They're so upset with their own life so they just wanna bring someone food down with them





YANG MENAIP
alif_affandi

Sedar Diri

hey yo and assalamualaikum

dulu kau kutuk2 aku ya.. kate aku tak hensem la.. byk lg laki kt luar sane lg dan lebih hensem dari aku la..aku kurus umpama lidi la..aku ni la.. aku tu la.. tp mase tu mesti kat umah kau takde cerminkn.. sampai kau tak dpt nk tgk diri kau yg sbnrnya.. ermmm mksd aku di sini adalah rupa kau.. warne kulit kau.. saiz bdn kau.. 
aku bukan nk disriminasi terhadap manusia bersaiz gemuk ehh besar tp disbbkan kau dh sentuh aka kutuk pasal diri aku so aku khaskan entry ni tok kau.. benda ni mmg dh lame terjadi pn.. dlm 3 ke 4 tahun yg lpas rsenya.. sampai skunk aku still ingat.. lg aku ingat peristiwa tu ble kau tibe2 add fb aku..puih!!!WTH..
kadang2 terstalk jgk page fb kau n tertgk la bf kau tu..ermmm aku lg hensem lalala...
kpd si anu binti polan itu..kau mmg 'chantek'(fullstop)
peace!!!






*nota alp : ciptaan Tuhan sgt indah dan tak perlu meraguinya =B





YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 23, 2011

Diskriminasi

hey yo and assalamualaikum

aku ingatkan diskriminasi ada pada agama dan bangsa je.. islam kristian buddha mahupun hindu.. takpun melayu cina india mahupun lain2 bangsa.. diskriminasi itu mmg takkan habis sampai la dunia ni kiamat huh..
selain diskriminasi tersebut, ada lagi diskriminasi lain yg ada dalam dunia ni.. antaranya adalah diskriminasi terhadap jantina.. lelaki kuat perempuan lemah.. lelaki ego kuat perempuan ego kurang dan sebaliknya.. kalo diskriminasi mcm ni aku rase kite sume still leh handle dan tak jelik tapi kalo diskriminasi berkaitan dgn darjat, pangkat mahupun harte, ermm bg aku sgt2 la jelik..
tadi aku lalu highway plus, aku menuju ke KL la.. aku naik MyVi 1.0.. keadaan pertama.. aku tgh memotong kenderaan2 yg bawak slow dari aku..so aku potong la dgn care berhemah.. adalah pemandu bas yg bahalol ni leh plak cucuk2 blkang aku padahal aku sedang memotong..bukannya ngah bwak 50 or 60 km/s.. aku bwk 110 120 110..speed yg mmg patut kat highway.. dh la cucuk2 aku.. leh plak high beam aku..WTF!!! mentang2 la kau bawak bas yg besa gedabak, lh la kau nak buli aku yg bawak myvi ni huh fvck!!!
keadaan kedua..aku still ngah potong kenderaan lain.. ada kete toyota ni.. mentang2 la ada pingat darjah kebesaran kat plat kau.. leh la kau nk hon2 and high beam aku ya huh.. sewel la.. tnggu la aku potong kete ferrari ni dulu.. nnt aku bg la laluan huh sial...
keadaan2 di atas adalah contoh2 yg aku alami tadi dan penah alami sebelum ini jgk.. aku tahu kite juge penah alami n takpun penah berada ditempat org yg melakukan high beam ni huh..
hormat la kenderaan2 yg ada di atas jalan raye ni.. tak salah korang hormat kereta kancil walaupun korang pakai kereta lamborghini mahupun kereta kebal ;)
hormat menghormati amalan mulia..
peace!!!








*nota alp : mereka penah kena saman tak?huh =B







YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 22, 2011

Crazy People

hey yo and assalamualaikum

wha the fvck!!!
are you insane?
ermm i think hell yeah..you are really and totally crazyyyy guys!!!

thon a masturbate





*nota alp : semakin mundur rupanya korang ni..negara maju kononnya tp rakyat?huh =B





YANG MENAIP
alif_affandi

Mature face

hey yo and assalamualaikum

hey korang..hari ni khamis dan bersamaan dgn dak2 sekolah amik result PMR dorang.. haha mesti sape yg amik tu mesti cuakkan..kalo pass ok la jgk tp kalo fail?mesti balik2 kena rotan kn hehe (ermm itu zaman aku dulu huh)
so td aku kuar la gie kedai.. aku lalu dpn sekolah menengah ni.. ada ramai manusia.. dari perempuan sampailah lelaki..tang lelaki tu kite abaikn okay hee.. yg perempuan ni..dressup dia mak aii!!! aku berkata dalam hati "ada org kahwin ke dlm sekolah ni?" pastu mak aku balas "arini kan result pmr kuar"..aikkk.. leh plak mak aku reply sedangkan aku berkata dlm hati..huh
ada yg berbaju berkebaya moden, tak moden pn ada.. berbaju kurung yg mcm mak datin selalu pakai.. kalo bab tudung tak perlu ckp la.. dari style yuna, hana tajima, najwa latif sampi la style tudung ariani.. mcm2 style ada.. dan style dorang.. WOW!!! teramat2 lah berbeza brbanding usia dorang yg baru nk menjengah 16tahun..
kalo la aku taktahu ari ni result pmr kuar..konpom aku turun dari kete n mintak no tepon (okay.itu sgt tipu).. tp seriously..what i expect from this kind of girl is..they look like real teens.. for example like rambut tocang ke.. rambut di ikat tersisir rapi mahupun memakai baju ala2 barbie hehe



mase zaman aku dulu pn dak2 gurl ni pn dh mmg lbh mature dr usia mereka.. apatah lagi skunk ni kn..btmbah maju dunia btambah matang manusia2..
kalo bab laki..ok ada yg matang dan ada yg mcm tak matang.. masih terkinje2 dgn aksi "hey awak..nk bekenalan blh" puihhh.. ingtkn zaman sarip dol je ada..rpenya skunk ni pn ada lg huh..
peace!!!



 

*nota alp : kematangan bukan pada usia tapi pada hati, pemikiran dan tingkah laku kite =B





YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 16, 2011

Quote of The Day #19

hey yo and assalamualaikum


If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude. Don't complain 





YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 15, 2011

Hukum

hey yo and assalamualaikum

skunk tgh kecoh pasal video hudud.. pihak A kate tak perlu hudud ni dan pihak B kate hukum hudud perlu.. korang berdebat dlm video apa yg dpt?mmg ada viewer yg akan tgk video korang tp at the end?apakah keputusan yg dpt dibuat oleh korang?
sembang kedai kopi rakyat la..oley oley la..pape jela.. nape korang tak berdebat berbincang sesama kite tok mencari jalan yg terbaik dlm menyelesaikan masalah ini? daripada kite terus kutuk mengutuk la..saling berbalas video la..usik sensitiviti kenegerian la.. mcm dh takde perkara lain nk dibuatkn isu?
duduk semeje ustaz2, pakar agama, mufti dari belah A ke, B ke mahupun C ke.. dpt la jgk cari jalan penyelesaian.. 
dlm kes video yg tgh hangat ni.. kalo korang taktau apa itu hudud, maka tak perlu la nk dijadikan isu.. kite bertekak sesama agama tp agama lain yg tgk gelagat kite?bertepuk tgn je tgk kite huh..
pikir2kan lah ya..berjumpa berbincang lebih elok dan mmg elok daripada buat video lepas tu kutuk mengutuk..apa dpt?pahala dosa jela kot..
peace!!!




*nota alp : islam agamaku =B




YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 14, 2011

My Final Year

hey yo and assalamualaikum

hey korang..today is my happiness day in this week hehe..first sbb ermmm aku lulus tok sem 6 ini dan lulus penuh tok diploma programming aku..and akan konvo bersama kawan2 pd bulan 4 2012 ni syukur3 hee..
second plak aku ada gie kursus CompTia A+ kt kampus selama 2mggu dan pd hari trakhir ada exam and that exam pun aku lulus jgk and akan dpt certificate hehe..
what i can say is alhamdulillah to Allah =)
although i dont get 3pointer waima 4flat in my result..at least i'm pass and no need to repeat my paper :) at this moment i want to spend my time with my family and after that, its time to work hehe.. ada kerja kosong di tempat korang?iklankan pada saya hee..
okay la.. check this out ya..
peace!!!









*nota alp : hampir menitis air mata jantanku bile pass exam comptia hehe =B






YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 11, 2011

Semester 6 *exam result

hey yo and assalamualaikum

aku ngah cuak ni.. tgh mlm ni bersamaan dgn 12.12.11.. result exam tok sem 6 aku akn kuar.. aku harap sgt2 result kali ini success dan tiada fail.. TIADA fail itu lg penting =)
perasaan fail mase sem 1 dgn fail mase final sem ni perbezaannya sgt2 ketara.. better fail awal sem berbndng fail mase final sem sbb mse ni smngt nk konvo tgh memuncak huhu




*nota alp : kalo ok akan ada dlm belog ini, kalo takde pape entry psl exam so phm2 jela huh =B




YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 8, 2011

Diri Aku

hey yo and assalamualaikum

skunk ni aku merasa bingung giler.. apa yg patut aku wat tok memuaskan ati semua insan yg berada disekeliling aku?terutama family, cDia, kawan2 termasuklah diri aku sendiri.. seriously aku merasa skunk ni kehidupan aku mengalami konflik dlm perhubungan sesama manusia..
aku taktau la nak bgtau mcmne tp skunk ni aku mmg totally blur!!! wat A mcm tak kena je.. wat B lg la tak kena.. wat C ke laut plak.. sampai nak wat Z..konpom2 xkena jgk..bingung giler apa yg perlu aku buat.. dgn cDia..aku taktau nak ckp apalah.. aku telah melukakn hati dia.. aku merasakan better aku lepaskan dia n berharap dia jmp lelaki yg lg2 lg2 baik berbanding aku..ermm biarlah mase yg tntukan.. dia pn dh byk brubah..apa yg mampu aku katekan.. alhamdulillah =')
aku ni je still tak berubah pape..smyng tak penah nk ckup..tipu org?selalu.. kate2 kesat?sentiasa.. dosa besar?sederhana?kecil?huh semua dh ada dlm koleksi peribadi aku.. aku merasakan wat mase ni aku bukan yg terbaik tok bapak2 ibu2 papa2 mama2 diluar sane tok wat aku sbg menantu dorang huh.. aku jahat skunk ni.. aku mengaku.. 
skunk ni.. aku perlukan mase tok tenangkn diri dan juge muhasabah diri ini.. aku perlu berusaha tok mengubah diri ini dan bersiap sedia dgn pembalasan dr Tuhan atas semua dosa2 aku dimase silam dulu..
peace!!!




*nota alp : konflik kehidupan menguasai diri =B




YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 6, 2011

Aku Keliru

hey yo and assalamualaikum

aku keliru
adakah aku telah melakukan kesalahan?
adakah aku telah melukakan hati engaku?
adakah aku telah melukakan hati temanku?
adakah aku telah melukakan hati keluarga ku?

aku keliru
siapakah aku di dalam dunia yang fana ini?
siapakah aku di dalam hidup engkau?
siapakah aku di mata temanku?
siapakah aku jika keluarga aku tiada?

aku keliru
apakah tujuan aku dilahirkan di dunia ini?
apakah tujuan aku dengan engkau?
apakah tujuan aku bersama temanku?
apakah tujuan aku dengan keluargaku?

aku keliru
aku masih buat salah walaupun salah itu maknanya dosa
aku masih melukakan hati manusia walaupun luka itu menyakitkan
aku masih berasa riak walaupun riak itu sifat syaitan yang bangsat
aku masih tidak takut dengan neraka walaupun dalam neraka itu ada si bangsat syaitan

aku keliru
kenapa aku jadi macam ini?
adakah aku tidak pasti pada balasan Tuhan terhadap umatNya?
siapakah aku tok menghakimi manusia lain?
sedangkan aku masih terumbang - ambing mencari sinar dalam kehidupan ini


aku keliru
apa yang perlu aku lakukan tok merubah perangai ini
apa yang perlu aku lakukan tok mengubah hidup aku ini
aku tidak mahu masalah mengawal hidup aku
sehingga aku mempertuhankan masalah
dan mengetepikan Tuhan yang satu
kerna Dia lah aku berada di sini dan
kerna Dia lah aku masih bernyawa


jangan sesekali biarkan diri kita diselubungi kekeliruan
yang ingin menyesatkan kita

seterusnya mencampakkan kita ke dalam dunia yang bangsat






YANG MENAIP
alif_affandi

Dec 4, 2011

Aku dan Dosa

hey yo  and assalamualaikum

antara sedar dan tidak sedar,
antara realiti dan fantasi,
antara nyata dan ghaib,
antara lelaki dan perempuan,
antara kau dan aku,
antara kita dan mereka,
antara kita semua,
akan melakukan dosa tanpa kita sedari





*nota alp : muhasabah diri =B




YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 30, 2011

Nov 26, 2011

Muharram

assalamualaikum and hey yo

selamat menyambut MAAL HIJRAH kpd umat islam seluruh dunia.. tak kire apa jua pegangan politik korang.. tak kire apa jua mazhab korang.. yg pasti agama kite adalah sama iaitu ISLAM.. sempena tahun baru ini kite dpt berubah mnjadi insan yg lebih baik dari sebelum ini insyaAllah.. jadikan perkara yg dh terjadi sebelum ini sbg pengalaman yg mampu membimbing kite tok mase hadapn =)
peace!!!






*nota alp : 1432 to 1433 =B





YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 25, 2011

Projek Rabak

hey yo and assalamualaikum







*nota alp : Place Of Random Talent =B




YANG MENAIP
alif_affandi

Novel

hey yo and assalamualaikum

lepas solat jumaat, aku dgn mak dan anak sedara kiteorg gie la jusco kat ipoh.. niat dihati nak bawak anak2 sedara aku beli buku kat popular mahupun mph.. dah sampai sane, aku pun alang2 usha la buku pape yg dpt menarik hati ini.. ingatkan nak beli majalah playboy tp malangnya tg ada hanyalah majalah mangga huh hatiku kecewa..
last2 aku jumpa buku ini..


mase aku secondary skool dulu, aku mmg dah disumbatkan dgn sumber2 'kegelapan' seperti 'nightmare before christmas', 'emily the strange' mahupun black metal.. mksd kegelapan di sini adalah hitam.. aku mmg taksub warne hitam kecuali awang hitam hehe..
dulu aku just tahu pasal nighmare before christmas je.. tibe2 kat mph tadi ada plak novel emily ni.. ahh aku pun apa laga la.. dlm dompet ada duit sikit so melabur la kat novel ni.. skunk ni aku lom start bace lg.. harap2 berbaloi la novel ini dgn nilai yg telah aku kuarkan =)
peace!!!




*nota alp : membaca menguasai diri =B








YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 24, 2011

Tidak Mengapa

hey yo and assalamualaikum

tidak mengapa jika aku menghamba abdikan diri aku terhadap buku daripada aku menjadi hamba abdi kepada manusia yang hanya tahu cari salah orang lain
tidak mengapa jika aku mempermainkan seseorang itu jika perangai dia lebih bullsheet dari aku
tidak mengapa jika aku hanya menghormati orang yang pandai menghormati orang lain daripada aku menghormati orang yang tidak tahu menghormati diri sendiri
tidak mengapa jika aku hanya hidup di dalam dunia aku sahaja daripada aku hidup di dalam dunia orang lain yang penuh dengan hipokritasi
tidak mengapa jika aku hanya membenci engkau daripada aku mengutuk engkau depan dan belakang
tidak mengapa jika engkau mengutuk aku kerna aku tahu kehidupan aku lebih indah dari engkau
dan tidak mengapa jika aku memberitahu engkau aku adalah aku.










*nota alp : kemerdekaan seketika apabila peperiksaan akhir sudah tamat =B










YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 23, 2011

Otak Tersumbat

hey yo and assalamualaikum


inilah terjadi bila seminggu takde exam.. and esok final paper for final sem.. segala input and information aku sumbatkn dlm kepala otak aku ini.
from chapter 1 until chapter 6 7 8 ermm aku tak pasti ada bape chapter sume tok sbjek Network Security ni huh..
pape pn skunk ni aku ngah menyumbatkan segala mcm input yg boleh disumbat dlm kepala hotak aku dlm mase 24jam ini..
kbubye
peace!!!








*nota alp : aku mampu lakukannya..wish me luck ya =B








YANG MENAIP
alif_affandi

Wordless Wednesday #13

hey yo and assalamualaikum








YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 22, 2011

Ketahanan Dalam Perhubungan

hey yo and assalamualaikum

tajuk mcm serius n pnjg lebar je ulasannya tetapi jgn tertipu..
ulasan dia pendek je k ;)
kalo korang tgh bercinta(kapel, tunang dan kahwin), mesti ada dugaan yg melandakan.. mcmne korang tanganinya?msng2 ada style dan care masng2 kn..same goes to me walaupun style aku ni akan wat cDia meraung dulu =b
well kalo korang leh tahan dgn karenah psangn korang, buruk baik korang pasangn dpt terima dgn begitu sukses.. makanya korang adalah pasangn yg akn bersama tok selamanya insyaAllah..
kalo ada pergaduhn sikit korang terus nk break, so korang perlukn mase tok diri sendiri dan muhasabah la diri korang sebelum nk mnjalinkn hubungn yg memerlukan komitmen 100%..
peace!!!




*nota alp : aku?alhamdulillah =B




YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 18, 2011

Aku Tak Suka

hey yo and assalamualaikum

tolong dan tolong..
aku tak suka distalker secara terangan.. 
aku tak suka org snap pic aku curi2.. kalo nak ckp aishhh..
aku tak suka kau arghhh!!!




YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 17, 2011

Quote of The Day #18

hey yo and assalamualaikum


Life is too short to worry about the little things, enjoy what you have today not what you might get tomorrow





YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 16, 2011

Nov 13, 2011

Stress & Cool

hey yo and assalamualaikum

hey korang.. apa korang akn wat bile korang trtekan or stress dgn keje ke, test ke, exam ke mahupun tekanan hidup?
skunk ni aku takde la stress sgt tp stress jgk la sbb esok nk exam dh.. final exam tu di final year huhu.. arap2 aku tak kantoi di situ dan mndapat result yg success ;)
kalo aku tgh stress sperti skunk ni.. aku akn wat bnd ini.. check this out





dgn mengsnapkan pic seperti ini, hati aku akn tenang dan stress yg ada ni pn dpt dihilangkn dikurangkn.. aku akn try n try n try smpai la dpt hasil yg aku nakkan.. ;)
peace!!!








*nota alp : aku snap tok diri aku dan kpuasan aku =B








YANG MENAIP
alif_affandi
 

Nov 11, 2011

Pelik

hey yo and assalamualaikum

dulu faizal tahir bukak baju  mase konsert 8tv dia kne denda/ban sampai 3bulan..dlm mase yg same kne wat keje2 amal.. sebabnya dia bukak baju dan nampak dada dia(yg bukan aurat sbb dia laki) dan nampak pusat SAHAJA..ya itu aurat..
tetapi ada sebahagian artis WANITA di malaysia ini ermm mmg la tak sampai bukak baju tp ada yg ternampak 50% dada dia.. ada yg nmpk 70% belakang bdn dia n tnpa ada tali bra..tak pakai ke?hehe.. ada yg pkai skirt paras paha..ketat plak tu..
TETAPI kenapa tiada tindakan yg dikenakan sedangkn faizal tahir hanyalah tayang pusat saja tetapi yg wanita pula bukan setakat tayang pusat tetapi sebahagian besar bdn dorang..
KENAPA TIADA TINDAKAN???
peace!!!





*nota alp : tgk laki bukak baju?ermmm xbest..tgk popuan brpakaian ketat?ehemmm 'naek bnd tu' huh =B








YANG MENAIP
alif_affandi
 

Study

hey yo and assalamualaikum

niat dihati nk study.. bukak buku web programming.. bace 1muka surat..
nk cari maklumat pasal web dlm internet kononnya..
last2 stuck dlm dunia internet dan bye2 buku web..





YANG MENAIP
alif_affandi

111111

hey yo and assalamualaikum

hari ni hari jumaat.. mggu lps pn ada jgk ari jumaat kn so apa yg specialnya ari jumaat pd hari ni? erm kalo korang tgk kat kalendar mst korang dpt tau apa yg specialnya jumaat kali ni..
iaitu 11.11.2011 ataupun dlm penulisan yg lebih unik adalah 111111..
see..inilah yg membuatkan special jumaat kali ini.. tp bg aku takde yg special pn walaupun 111111 tu nombor yg chantek.. apa laga.. gie la tikam nombor tu huhu.. seperti mana tahun lepas pd bulan 10, 10.10.10.. pd tarikh itu jgk byk manusia yg ketaksuban nk nombor chantek ingin berkapel pd tarihk itu, ingin nikah kahwin pd tarikh itu dan ada jgk nk melahirkan anak pd 101010 wlaupun tarikh melahirkan anak sepatutnya lmbat lg.. dan ada yg sggp kemut iaitu bertahan smpai tibanya tarikh 101010 itu huhu.. manusia3..
tp apa yg terjadi?takde pape kn..kalo ada yg nikah or bersalin pd tarikh itu mgkn akan jd kenangan la kn tp bg yg just heboh pasal 10 10 10 tu.. apa trjadi kat korang?nothing right.. umpama angin yg meniup lembut dan berlalu pergi.. mcm tu la keadaan skunk ni..
111111 just a number.. takde yg special sgt pn.. jgn la taksub sgt dgn tarikh ni.. nk nikah ke apa ke terpulang tp jgn taksub sgt.. ini baru tahun 2011.. belum lg tahun 2012.. 121212.. dunia akn berakhir?puih!!!
peace!!!





*nota alp : sape2 yg jns pelupa..kalo korang nikah arini n still lupa jgk..ermmm xtau la teman nak habaq mcm mano =B





YANG MENAIP
alif_affandi

Quote of The Day #17

hey yo and assalamualaikuum


life may be rough and you want to give up. But just remember this "God loves, God hears, God knows, God sees, God cares about you






YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 9, 2011

Blogging vs Vlogging

hey yo and assalamualaikum

skunk ni pny la dh famous dan popular belog2 ini.. mcm2 belog aku dh jumpa dh.. ada yg alifkacak.blogspot la.. alifhensem.wordpress la.. alifperasan.com la.. senang cite mcm2 name belog yg ada kt dlm internet ni.. just kena search dan baca..yeah..BACA ok..
tp kalo korang jenis malas baca, korang tak perlu tok memencilkan diri korang kerna skunk ni(act bnd ni dh lme dh) dah ada Vlogging..V itu stand for video.. so mknenya ada mamat/minah di luar sana yg berani dan ingin mengeluarkan pndapat melalui video dan bukannya melalui Blogging ataupun penulisan/penaipan..
korang taip je vlogging dkt merahtube dan akan terpampang la video2 yg dihasilkan oleh blogger vlogger2 di luar sana.. bg aku sape2 yg wat vlogging ni mmg la dorang ni berani dan taktau malu(dari segi +ve okay).. sbb bukan senang tok wat org di luar sane accept apa yg kite try sampaikan.. kalo tersalah jalan, mahu kena gelak korang pny video dan mungkin akn dishare share share kan di Oh!Media hehe..
kalo aku..mmg takkan la..sbb nk wat video tu aku leh la wat tp sedangkn aku tgk balik pn aku rase mcm nk penampo je mamat tu iaitu aku..inikan plak korang yg tgk.. maybe leh menang the worst video grammy awards huhu..
tp tu la..melalui video pnyampaian lebih jelas dan viewer akn cpt tangkap apa yg ingin kite sampaikn.. kalo belog plak viewer kena bace dr A sampai la Z.. payah kn.. TAPI.. jgn ketepikn terus belog ini.. kerna setiap perkara dan benda ada baik buruknya..
kalo belog korang tak perlu nk tggu sampai hbs loading..tggu dlm 5saat dh lh bace.. tp kalo velog korang kena tggu sampai *1 2 3 jam baru lh tgk video yg 1minit..itu baru 1minit..kalo 5 minit..bayangkan huhu..(*ada SEDIKIT penipuan di situ) tp still kena tggu habis loading baru lh tgk tnpe tersekat2 ;)
tp in the end..blogging ke vlogging ke.. still mmpunyai satu matlamat iaitu menyampaikan pndangn, pndapat, luahan hati kami semua kpd korang semua.. semua org mmpu mmpunyai FB tp bukan semua org mampu menghandlekan belog atau membuat velog ;)
peace!!!





*nota alp : buat 1akaun blog dan postkn 1entry saja..congrats!you are blogger =B





YANG MENAIP
alif_affandi

Wordless Wednesday #11

hey yo and assalamualaikum








YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 7, 2011

Telur Bungkus

hey yo and assalamualaikum

tak tau nape raye aidiladha kali ni aku mcm rajin je nk masak..walaupun baru buat kek batik dan yg terbaru telur bungkus hehe.. tp still leh dikategorikan sbg rajin memasakkn hee..
resepi ni mak aku jumpa dalam buku masakan apa ntah namenya.. mak aku jumpa resepi tu and then dia bgtau aku.. so tghari td aku dan mak aku pn try la masakan ini.. as usual bahan2 mak aku yg sediakn hee.. aku plak mencampakkn bahan2 yg ada ke dalam kuali dan mengacau bahan2 yg ada sehinggalah menjadi seperti ini..
check this out..

semasa di atas kuali

semasa dihidangkan

semasa dimakan


seriously aku skunk ni mcm brminat tok memasak..semenjak duamenjak tgk masterchef ni hehe..brkobar2 okay..but until now aku still tak berjaya memasak benda ini..iaitu nasi ;( 
susah bebenornya nk masak nasi.. sape yg leh masak nasi mmg hebat la huhu..
sampai sini saja entry ini okay..
peace!!!





*nota alp : belog ini dh jadi mcm belog tok resepi masakn plak huh =B





YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 6, 2011

Apakah Benda Ini?

hey yo and assalamualaikum

hey..aku ada teka teki tok korang..
scroll ke bwh pelan2 okay.. jgn scroll laju je sbb kalo korang scroll bwh laju2 mknenya teka teki ini bknlah teka teki namenya ;)

apakah benda yg kita perlu patah2kn benda itu..
kemudian masukkan dua bahan ini dan panaskan dlm periuk..
panaskan sampai dua bahan tadi cair..
tambahkan benda manis ini dalam 3 suku cawan..
jgn lupa masukkan 3 'bola ragbi' ke dlm periuk..
dan masukkn cecair jernih ke dalam periuk tadi bersama dgn bahan2 yg telah kita masukkan tadi..
gaul kacau bahan2 tersebut sehingga cair dan mendidih..

setelah mendidih, masukkan bahan2 tadi ke dalam bekas yg tahan panas ataupun org panggil loyang..
seterusnya, masukkan coklat katberi dan pelantar ke dalam periuk yg telah dikosongkan tadi..
jgn lupa masukkan sedikit cecair jernih ke dalam periuk..
jgn masukkan banyak sgt..
nnt cayor cair plak..
dh selesai?letakkan bahan2 ini ke atas bahan2 yg kita dh wat sebelum ini..
dh siap..
jadi..apakah benda ini?
hehe.. sila jawab ya dlm mase 5 saat..


5






4




3


 




2






1




 

apakah jawapan korang?
kalo korang jwb kek batik.. yeah!!! itulah jawapannya..
hadiah utama adalah korang dpt melayari laman web lucah ini dgn free.. seriously FREE.. youjizz pn kalah ok hee nikmatilah smpai korang mncapai klimaks ya hee..
ok.. act entry ni bknlah psl teka teki pn...sje je bikin gempak hehe.. aku just nk bgtau aku wat sendiri okay kek batik ini..bahan2 mak aku beli dan tukang wat adalah aku..yes.. aku..takde typo ok tang situ hehe..
now you can call me alif.. CHEF ALIF =D
peace!!!










*nota alp : skunk target aku adalah tok blaja masak nasi plak =B










YANG MENAIP
alif_affandi

Nov 5, 2011

Selamat Hari Raya AidilAdha

hey yo and assalamualaikum

hey kamu.. dikesempatan ini aku ingin ucapkan Selamat Hari Raya Haji iaitu AidilAdha kpd semua umat islam seluruh dunia dan khususnya kpd pmbace belog aku ini. adakah korang semua blik kampung? kalo aku stiap hari aku berada di kampung hehe sbb rumah aku adalah kampung bg kakak dan abg2 aku dan kampung aku plak hanyalah 5km dari rumah aku hee..
sebelum tu..check this out


pada suatu pagi 21.01.2005, aku sedang mandi sbb nk gie masjid tok smbhyang raya la kn.. tgh2 mandi tu, abg aku ketuk pintu tandas dan mnjerit "alip!!!mandi cepat..ayah tenat!!!" hah..aku tgh blur2 tu mandi la dgn cepatnya..
diimbas kembali..ayah aku kena heart attack setahun lalu sebelum 21.01.05.. selama setahun itu jgk la ayah aku menahan kesakitn.. ubat kampung dh..ubat klinik dh..ubat hospital pn dh.. krenya semua ubat yg ada ayah aku dh cube.. ubat dr bomoh je ayah aku takkn cube..
setelah aku siap mandi dan bpakaian, aku dgn abg aku begegas menuju ke hospital ipoh.. sampai2 je kat area katil ayah aku, aku nmpk kawasan katil ayah aku dh ditutup dgn langsir..ermm aku dh agak.. mak aku mmg teman ayah aku stiap mlm di situ.. sampai2 je kat situ.. mak aku ckp kt aku dgn abg aku "ayah dh takde" erm... secara automatik aku tumbuk meja makan kt situ..damn.. aku sedih..bengang..marah dgn diri aku sbb aku tak sempat mintak maap kat ayah aku...mlm trakhir aku jmp ayah aku, sbelum nk blik aku sempat salam dgn ayah aku tp aku salam acuh tak acuh je iaitu salam main2 tnp aku cium tgn ayah aku..itu yg aku trkilan sgt2.. smpi skunk ni aku still rase trkilan..
tp perkara dh lepas, aku tahu Tuhan lebih menyayangi ayah aku.. dan Tuhan mengambil nyawa ayah akuu pada pagi 21.01.05 bersamaan 11 Zulhijjah 1425 iaitu Hari Raya Haji.. skunk ni(esok) dh 10 Zulhijjah 1432 iaitu Hari Raya Haji dan dh 7tahun ayah aku pergi meninggalkan kami tok selamanya .. semoga roh ayah aku ditempatkan dikalangan org yg beriman amin :)







*nota alp : aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kpd kalian semua dan kpd para haji, semoga anda mndapat haji yg mabrur =B





YANG MENAIP
alif_affandi

Oct 29, 2011

Launch Party! THE HAPPENING!

hey yo and assalamualaikum

hari ni kt poli aku ada event Majlis Anugerah Pelajar.. spe2 yg success dlm study dan dpt pointer 3.5 dan ke atas dpt la anugerah ini.. aku?sorry..belum rezeki aku lg la huhu.. event habis dlm kol 1330 so lps hbs je event aku trus gie event ini plak..

 
ok..seriously ini event projekrabak yg pertama aku gie.. and guess what..it is awesome okay.. although i'm alone but i really enjoy their performances..it is really and very great for indiependence musician like them.. aku mmg enjoy la.. walaupn bg korang mst bosankn kalo gie satu2 event tu sorang2 je.. takde awek, takde membe tp bg aku okay what.. membe2 aku tak suke event mcm ni so kalo aku ajak pn takut dorang bosan plak nnt.. nk ajak cDia ermm xsihat plak dia so next time jela..
aku mmg rase janggal ble dtg sbb sume yg dtg berpasangn dan bermembe.. aku je berseorangn huhu.. tp takpe la.. smpi bile nk ke sana sini berteman je.. kdng2 kite kne hadapi dunia ni sorang2 jgkkn hehe..
ok la.. aku ada sediakn sedikit khazanah tok korang..
check this out..



 lagu dia best tp aku lupa tajuk lagu dia

 umur baru 15tahun tp dh brani bersajak didepan audience..salute!


 wow!!!

 mohd jayzuan?wow!!!

jalan pintas..antara pelakonnya adalah sharifah amani, beto(juvana), bront palarae n etc

konklusinya, aku sgt enjoy dgn event RABAK ini dan akn aku join event seterusnya..
kbubye
peace!!!




*nota alp : i'm wear rabak tee but you can't rabak my life =B




YANG MENAIP
alif_affandi

Oct 28, 2011

Its a Fake

hey yo and assalamualaikum

hey you..seperti yg korang sume dh tahu last week, Man Utd kalah 6 - 1 Man City kt old trafford.. tak perlu aku ulas dgn lebih lanjut lg sbb korang dh tahu kn.. yg aku nk ulas skunk ni adalah sebahagian haters MU ni.. smpi skunk still nk hebohkn benda yg ajaib ini..
yeah!!!susah n sukar tok tgk MU kne beat smpi setengah dozen.. first dh kne mcm ni.. mmg heboh, kepoh n kelam la sume haters MU yg ada dlm dunia ni.. tp itu hak dorang.. aku pn kalo MU meng n team laen for example arsenal or chelsea kalah pn, aku kn heboh n kepoh jgk.. its fact for football fans ok..
tp yg aku bengang nya adalah ada fans football yg tak tahu dia support team mane..tibe2 dia kecoh giler vavi, nk kelam kabut kutuk MU yg kalah 6 - 1..mse MU kalah 1 - 0 or 2 - 0 dia snyap je.. tapi bile MU kne 6 - 1 tbe2 dia timbul n condemn MU.. mse arsenal kne hentam dgn MU 8 - 2 dia condemn arsenal jgk.. aku tak tahu dia ni team mne..
kalo dia ckp dia neutral n just support football n bukannya support team bola.. thats what i call it as a bullsheet okay! aku tak tahu ko support team mne.. MU bukan, arsenal bukan, chelsea bukan, man city(mc) ermmm maybe kot sbb mc dh kalahkn MU kn.. ble mc kalah nnt dia cari team yg menang plak..kot la..
aku tak kesah korang nk kutuk MU mcmne mmbe2 kelas aku kutuk MU.. dorang siap wat wallpaper kt pc dlm lab kt poli aku lg.. aku ok je sbb bnd kecik je pn n aku tahu selama ni pn kalo team dorang kalah or menang pn mmg kteorg akn discuss psl match tu.. tp bile lahabau yg taktau dari team mane tbe2 mncul.. tu yg aku agak janggal di situ..
maybe korang akn ckp "alamak bro!!!..sbb bola pn nk kecoh ke.." dan bg aku ermmm hell yeah!!! mcmne korang kecoh ble team korang menang, mcm tu jgk la aku kecoh ble team aku menang mahupn kena kutuk wlaupun team aku support ni bkn dlm malaysia..
kalo PERAK kena kutuk pn aku backup PERAK okay.. sbb i'm from silverstate ya..
pape pn.. aku takkn gado dgn mmbe mahupn org sbb bnd kecik ini.. korang ada pndpat korang n aku pn ada pndpt aku..
just enjoy and have fun dgn apa yg ada dlm dunia ini ;)
kbubye
peace!!!








*nota alp : GGMU not ggmc =B




YANG MENAIP
alif_affandi
My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
it's all about my eyes, my ears, my heart and my life..that's it and fullstop