Jul 29, 2010

Hidup Dan Mati

salam..
tanggal 29.07.10 pd jam 0550..aku terima pnggln dr mmbe ku yg menyatakn ISMAIL IBRAHIM tlah kmbli ke rahmatullah..YA ALLAH..aku trbgn dr tido dan trdduk..aku trkejt mmbe yg slme ni gi kls sme2 dgn aku dh xde..
skunk ni..anye ada aku hami muiz n madi tnp ismail.. ;(
aku trsgt2 la sedih..aku dh plan dh dgn muiz nk g HUKM tok mlwt dia tp lom sempt ak dtg mlwt, dia dh pergi dlu mninggalkn aku n kwn2 yg laen..
pd pagi ni, stats kt FB kteorg byk bcte ttg arwh Ismail..mcm tribute 2 ismail la..
aku sbg kwn yg rpt dgn dia xtau nk ckp mcmne lg dh..aku trkejt n sedih gle la..tp mgkn lbh baek dia pergi drpd trus mnderita..
Tuhan itu maha adil trhdap hmba2Nya..

Ismail..
aku mndoakn agar engkau damai di sana dan di tempatkn dikalangn org2 yg mukmin dan soleh..

bwh ini ada khazanh2 yg anye tggl kenangn..






pagi tghari ptg mlm kteorg lepak bsame..sush seng lapa knyg sme2..tp skunk..kte xbsama dh..yg ko tgglkn tok kteorg anye la kenangn..
kteorg mndoakn yg tbaek tok ko Ismail Ibrahim..

surah Al Anbiyaa’:ayat 35..
 

Tiap-tiap yang berjiwa akan merasakan mati. Kami akan menguji kamu dengan keburukan dan kebaikan sebagai cubaan (yang sebenar-benarnya). Dan hanya kepada Kamilah kamu dikembalikan.
 

Al - Fatihah..

video






YANG BENAR

alif_affandi 

Jul 27, 2010

Kerja & Helmet

salam..
aku ada cite hot yg xbpe nk hot la yg blaku ptg td huhu..

al kisahnya..
pd kol 1530 td, bos aku tlah mngarahkn aku iwan n muiz g Kompleks Islam yg tletak kt blakng Bank Islam(org ipoh tau la huhu)..
dgr cte ada 3 4 5 pc yg kne wt maintenance..so kteorg dgn smngat bkobar2 g la ke tmpt itu. dh smpi kteorg park la moto kt tepi jaln n sngkut helmet kt moto ex5 mmbe aku tu..
after 1hour 30mnt, skembalinya kteorg ke tmpt moto di parking..

jeng3..(suspen x? huhu)

 helmet muiz? check..
helmet iwan? check..
helmet alif? ?????..

aku tersit down..omg!!!helmet yg aku pkai slme ni hlng or dlm bhse laen kne curi/kebas/songlap huhu..
aku bengang marah n sedih..tp kn aku still lh snyum..xde plak nk sepak tembok or bling kete yg ada (mcm dlm Hulk tu) huhu
pas trik nafas dlm3 n kentot puas2(ops..hehe) aku g la bank islam n kuaqkn duit ptptn ak huhu..ingtkn nk saving tp...;(
then..ak pnjm helmet iwan n muiz bwk aku g kdai moto kt medan kidd..
dh smpi aku apa laga zuppppp...trus msuk dlm kdai 2 n amik helmet yg aku suke(bak kte pepatah..cinta pndng ptme ewahh!!! hehe)..
bajet aku RM150 tp  nsb baek la hlmet yg aku amik 2 RM80..under bajet hehe..n yg pnting helmet n visor wane hitam..
tp..deep deep in my heart huhu..aku sedih hlmet yg aku bwk ke hilir hulu dh xde or RIP ;(
xpela..
maybe ada hkmah disblik sume ini..
bwh ni ada lh sikit khazanh aku dgn 'dia' huhuhuhu
;(

 alif helmet dan moto huhu


 aku helmet dan cpu ;(


aku helmet dan my trademark "ALIP" huhu ;(

RM 80 
 LTD..i'm lovin it..i will take care of you syg hehe





YANG BENAR

alif_affandi 

 

Jul 24, 2010

Sehari Bersama Ibu

entry baru..baru entry.. ;)
salam sume..
ari ni ak tlah meluangkn mse ak tok emak yg ku syg hehe..
before smpinya ari ni..mak ku tlah cop ak dlu sblm mmbe2 aku cop ak hehe..
dia kte dgn nada yg lmbut "alip..sbtu ni jgn ada date or kuaq dgn mmbe k..mak nk kmu teman n tlong mak sbtu ni"..
aku dgn taat mnjwb "baek mak" ;)

so pd kol 0730 ak dpt msg dr mmbe baek ak megat. dia ajak ak g sek menengh raja pompuan..WOW..ada ari kntin ktenya..dlm ati ak nk sgt2 n sgt2 g tp ak dh ada date dgn mak ak huhu..
tpkse la ak tlak pelawaan itu sedih2 huhu;(
xpe3..taun dpn ada lg hehe..
jadi..pd kol 0800 ak dgn mak ak g pasar tani kt stadium indra mulia ipoh. wkt 2 ada smbutn 25thn pasar tani dilahirkn hee..so mmg penuh la kt situ..ingtkn nk jgk la cuci mte tp..ermmm..(hrap anda phm mksd ermm huhu..)
pas mak ak dh beli brg2 spt ikan, ayam, sayur mayur, belacan, kuih muih dan sewkt dgnnya..kteorg pn blik la..

dlm 1130 kot kteorg kuaq blik n g JJ kinta city hehe..skunk kn ada mega sale so phm2 jela..full itu penuh..nsb baek nk parking kete xde mslh. xpelu nk tawaf jj byk2 kali huhu..
mak aku ckp dia g jj sbb nak bli baju tok cucu dia yg ada 4 skunk ni..stiap 1cucu dpt la spasng dua baju..so alang2 ak dh tmn ak bodek la mak aku..guess what..mak aku blikn aku dompet from Luis Viton or LV hehe..(itu tipu)..dr sembonia je huhu..
tukar jgk dompet ak dr nike to sembonia..thanx mom..i love u =D


kteorg smpi umh dlm kol 1500 kot.xpasti la..yg pasti pas lunch kteorg blik..dh blik apa laga tido la..penat3..
ptg tu dlm kol 1800 mak ajak aku g amik/kait/jolok/kutip/cabut(korang plh la ayt yg sesuai) buah rmbutan..mmg byk gile la buah2 rmbutn 2..so..nk cte byk pn xgne jgk..korang tgk la khazanah2 yg ada bwh ni ;)

ini galah yg xbpe nk pnjg

ini shieldtox...besiap la semut2 sekalian hahaha(gelak setan)

besiap sedia la wahai rambutan2..hehe

mak aku ngah mngumpulkn rmbutn2 yg tlah luruh hehe

rambutan2 yg tlah dikumpulkn
 n akn diberi pd jiran2 sedara mara ;)

 part ni yg pling aku suka n suka aku hehe..mak aku kumpulkn rmbutn n aku memakannya ;)

sebelum n selepas nyum3.. =D
penat itu mmg penat..pas rehat dh mandi dh smyang maghrib..ak ajak mak ak mkn luaq. aku bwk mak aku kt tmpt yg slalu aku lepak dgn membe2 ble mlm mnjelma hehe.. so pas ni kalo aku xde kt umh ble mlm, mak aku tntu tau nk cri aku ;)
aku bwk mak aku mkn kt dgn dataran MBI. kt situ ada  byk gerai tp aku pilih the JAKA's hehe..baek wok..
aku order nasi goreng biasa + telur gorng n mak aku chow kuey teow..

depan riamoda adalah JAKA's..jgn usha gmbr awek aku k ;)

yummy..nyum3..=D

so itu saja tok entry kali ni..first time entry aku pnjg gle thap vavi la huhu..
tggu entry akn dtg n dtg akn ya..
bubye..




YANG BENAR

alif_affandi


Jul 23, 2010

1 Malaysia

salam..
skunk baru 23 Jul 10 tp aku dh semangt nk smbut merdeka hehe..
entry akn akn akn dtg kte akn smbng ttg merdeka n merdeka ;)
so tok entry kali ni mari mari mari kte mnghayati rukun negara bangladesh hehe..of course malaysia dol..

Rukun Negara
  • Kepercayaan kepada Tuhan
  • Kesetiaan kepada Raja dan Negara
  • Keluhuran Perlembagaan
  • Kedaulatan undang2
  • Kesopanan dan kesusilaan
aku nk tlg explainkn tp aku tkut terslh explain plak(sbnrnya malas huhu) so korang search kt intrnet jela ek ;)


semangat 1 MALAYSIA =D





YANG BENAR
alif_affandi

9 Jam

salam..
tok entry kali ni aku nk cite ttg apa aku wat dr kol 9 smpi la kol 6 hehe..
bsiap sdia..3 2 1...hehe

8.45 - smpi kt opis (pekeje bdedikasi kne dtg awl) hehe
9.00 - punch kad (bajet ada je) huhu..
9.01 - baring hehe..wkt mcm ni mmg konpom bos xmsuk lg..so apa laga tido la =D
10.00 - wkt tok mengONkan diri hehe..membe2 laen ada yg on & ada yg tido(buruknya prngai)huhu
11.00 - jalan2 dlm opis..dh penat dok bsila & kaki pn dh kebas so ble jln2 ni lega la sikit kaki n punggung hehee
13.00 - LUNCH =D selalunya kteorg akn lunch kt Kluang Station Cafe. just 50meter dt tmpt kje dkt3..mknn yg slalu aku order adalah nasi ayam hainanese n teh o ais..sumenya ngam2 coi RM5 ;)

14.00 - slps lunch TIDO la hehe..
15.00 - dh puas tido mase tok on9 ataupn download lgu byk2 thap gaban hehe
16.00 - oit!!!BOS dh dtg huhu..get ready..kteorg wt2 la wt kje huhu..knonnya cari software dlm internt..aku mcm biasa mle la bkak cpu yg mmg dh knpom rosak hehe
17.00 - BOS dh kuar hehe..kteorg apa laga mlompat2 keriangn hehe..
17.30 - kteorg dh siap packing brg2 tok blik(semangt) hehe ;)
18.00 - BALIK!!! hehe..kteorg smpi on time n blik pn on time jgk la ;)

*act ini wkt kteorg xde kje luaq. kalo ada kje luaq, kteorg mmg bz..nk g 1 tmpt pn kdng2 amik mse 2 3 jam tok solvekn prob yg ada..so ari2 yg xde kje kteorg rehat la puas2..
hehe..
sekian saja sehari besama alif ;)
bubye..





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 22, 2010

Bosan Itu Kerja

salam..
22.07.10(pagi) waktu yg mmbosankn bg aku..aku dtg opis kol 9 & smpi skunk xde kje nk wt huhu..mmg bosn..mmbe2 yg laen ada yg tdo, maen game & mengON9kn diri..npe ak xon???persoaln yg bgs drpd ak hehe..ak dh mle bosn tok onkn dri ak..ak on MS pn smggu skali dua je..FB plak seari skali..huhu kbosanan mlanda dri ak & hdup ak huhu..ble kbosnan ak dh mncpai thap pling gaban, ak akn tdokn dri ak ni..so..skunk ak dh wt kptsn tok tido..zzzzz....
bubye.. =D

lena tido disblah ????xknl spe sblah ak tu hehe





YANG BENAR
alif_affandi

Jul 20, 2010

Klip Video Yg Pertama Dari KAMI =D

first time wat video music ni hehe..well ni la hasil keje last2 minit kami(alif muiz hami madi) tok menghasilkn vdeo ni..vdeo ni tok sbjek audio video digital yg diajar oleh cik hafyzah hehe..mcm2 lagu kami pilih tp last2 kami pilih lagu ini 'Taubat seorang hamba'.so aku arap korang trhibur dgn vdeo ini hee..=D




video





YANG BENAR

alif_affandi

Manchester United

world cup dh hbs..team england booking tiket flight awal sgt sbb 2 dorg tpkse wat kalah. kalo xkalah mst dorg tlepas flight dorg huhu..pape pn congrats kt spain holland jerman & uruguay..
skunk ni aku nk tumpukn pd EPL plak..MU dh ada jersey baru..bg aku xla chantek sgt tp ok la jgk..


dengan bangga & riaknya(hehe) aku ingn mengumumkn..

jersey MU ada dlm almari aku hehe..

skunk ni aku tgh tggu kickoff EPL je..so season ni mlik team mne?adakh MU or chelsea or arsenal or liverpool or norwich city(ada ke team ni dlm EPL?)huhu..so just wait & see k..
bubye =D





YANG BENAR

alif_affandi

Jul 19, 2010

Menguap

jam di dinding dh kol 1030 (cept 10mnt dr wkt sebnr huhu)..mate dh berat n mulut dh mle mnguap..so just mmpu ckp SELAMAT MALAM =D
bubye..

dia sedang tido tnp gngg dri problemo =D





YANG BENAR

alif_affandi

ISNIN..permulaan hari

isnin 19 julai 2010

hari ni minggu ke 5 aku bekerja(kerja la sgt huhu..act aku prac je) so aku dh mula biasakn diri aku dgn persekitaran di sini. yg bestnya bos ak mmg jarang ada kt opis so apa laga aku pn mula la menidokn diri aku ini. kadang2 aku on MS & FB tp xkn nk on 24 7 kot. jadi aku mula la snap pic aku & mmbe2 aku..dh bosan snap pic aku tido la. itu la jadual aku kalo xde keje.huhu
sekian tok arini..bubye..=D










YANG BENAR

alif_affandi

Jul 15, 2010

kami suka bergambar







aku gembira ada membe yg satu kepala dgn aku. aku suka brgmbr dorng pn suka jgk. dr skool smpi kolej n smpi ke poli mmbe aku sumenya ske snap pic or photogenic. so pic2 yg ada skunk ni hnye la sbhgn kecil je. byk lg pic2 dlm smpanan netty & camera ak ni so just wait & see k..
bubye.. =D













YANG BENAR

alif_affandi

TESTING TESTING ONE TWO THREE !!!

salam & hello..
sekian lame xupdate blog ini.. =D
so skunk ni ak dh mule bosn dgn facebook(FB) & myspace(MS)..
adakh ak perlu brjinak2 dgn twitter???hee..
biaq mse yg tntukn..
konklusinya..enjoy & gne sbaek mgkin laman sosial yg ada =D
bubye..





YANG BENAR

alif_affandi
My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
it's all about my eyes, my ears, my heart and my life..that's it and fullstop