Aug 30, 2011

Merdeka 54

hey yo and assalamualaikum

hidup umpama roda..
kadang kala di atas dan kadang kala di tengah dan kadang kala di bawah..
amat bertuah seseorang itu jika atas tengah bawah pernah dilaluinya..
tetapi amat malang jika seseorang itu tak mengutip segala pengalaman yang ada..
atas tengah bawah itu hanyalah kejadian kosong tanpa apa apa pengajaran diambil..
berusahalah dari bawah ke tengah dan seterusnya mendaki tok sampai ke puncak atas sana..
kerna seseorang itu akan puas bila kejayaan kemewahan berada di depan matanya..
dan dia akn mempertahankan segala kemewahannya daripada diambil oleh sesiapa sahaja..
kerna itu adalah titik peluh usahanya tok mendapatkan kemewahan itu..

pertahankanlah keamanan, kemewahan dan kejayaan yang telah dikecapi oleh Malaysia kita..
kerna segala apa yang kita perolehi sekarang bukannya seperti bermain permainan dam haji..
hargailah segala titik peluh usaha datuk nenek moyang kita..
yang berusaha mendapatkan kemewahan sekarang tok anak cucu cicit mereka..
pertahankanlah keamanan yang ada tok anak cucu cicit kita dan seterusnya..

peace!!!




*nota alp : selamat menyambut hari kemerdekaan negara KITA =B




YANG BENAR
alif_affandi

Song of The Day





*nota alp : SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA YG KE-54.. TANAH TUMPAHNYA DARAH KITA =B





YANG BENAR
alif_affandi

Aug 29, 2011

Song of The Day







*nota alp : aku dgn ini memohon maaf di ats segala entry lpas yg tlah mnyakitkn ati korang sume.. aku anye meluahkn apa yg aku rase n takde niat nk menghanjing or perli spe2..selamatharirayaaidilfitrimaafzahirdanbatin =B





YANG BENAR
alif_affandi

Ramadhan #29

hey yo and assalamualaikum

ehem3.. korang mst dh tgk pngumuman hari raye kn heh.. esk kte akn mnyambut kdatangn bulan syawal n akn mninggalkn bulan ramadhan.. adakh kite sudah melakukn yg terbaek spnjg bulan ramadan ini? tepuk dada tanye selera.. n adakh kite sempat tok mnghadapi bulan ramadan sekali lg?ermmm aku berharap aku dipnjangkn usia agar aku dpt melakukan yg lbih terbaek tok ramadan akn dtg ini insyaAllah..
mcmne persiapn raye korang?mst dh siap kn.. yela esk dh raye.. aku pasti ada dikalangn kte yg still bershopping di kwsn msng2.. kbaekkn shopping last minute adalh dpt diskaun yg luaq biasa heh.. 
actually aku mmg excited tahap gaban nk raye esk.. saat diumumkn esk raye aku mcm nk melompat kegirangn je tp disbbkan family aku ada, aku just senyum je.. msuk dlm blik aku trus lompat heh.. tp mood aku tak bape elok plak sbb umah yg dh dikemas tlah diselerakkan oleh anak2 sedare aku huh.. aku kemas dorang selerakkn.. dh la abg aku just tgk je.. xde usahe nk kemaskn..huh pastu prob laen plak dtg.. btmbh moody la aku lg huh.. arap2 esk mood aku ok..
k la..nmpknya sampi sini saja lah entry Ramadhan # tok tahun ini.. jika ada terslh bahase yg aku gunekn spnjg entry Ramadhan # ini, aku memohon ampun dan maap dr hjung rambut smpi hjung kaki.. aku takde niat nk sakitkn ati spe2.. just aku menaip berdasarkn mate, ati dan telinge..
akhir kate..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR DAN BATIN


kbubye
peace!!!








*nota alp : silent is better than loud =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 28, 2011

Ramadhan #28

hey yo and assalamualaikum

korang wtpe je?korang gie trawih tak?kalo lusa raye mknenya arini adalah trawih yg trakhr tok thun ni.. adakh kite akn sempat tok mrase trawih pd mse akn dtg? ;)
arini mak aku wat bubur lambuk sbg menu utame brbuke.. korang mkn apa plak? arini cuaca agak mendung n hujan di ipoh.. best rasenya dpt tido heh.. 
aku skunk taktau nk bebel apa lagi sbb ngah besemngt nk tgk match ManUtd vs arsenal.. kwn aku iaitu aja ajak tgk kt vanggey ipoh.. aku dgn semngt on je.. bkn senang dpt gathering sme2 ni.. dgr cite mmbe aku iaitu megat pn ada jgk so btmbh syiok lg la tgk match ini.. arap2 ManUtd menang la ya..heh
seriously takde bnd nk dicitekn..
kbubye
peace!!!








*nota alp : smgnt raye mnghantui diri =B




YANG BENAR
alif_affandi

Ramadhan #27

hey yo and assalamualaikum

apa kabar you all? mcmne pose korang? n paling penting mcmne persiapn raye korang?heh.. baju dh beli? suaq?boxer?kuih muih?sofa?langsiur langsir? or rumah baru?huh dasyat giler... apa2 yg korang nk tukar baru jgn la smpi mmbazir plak ya.. especially kpd cDia.. jgn mmbazir sgt ya.gne duit yg ada sbaek mgkin ok ;)
aku baru balik dr gerbng mlm(gm) dgn mmbe baek aku since sek mngh lg iaitu raje raimi aka yobo.. aku mmg ada plan nk gm tp mcm malas plak sbb takde membe.. tbe2 dia plak kol n ajak g gm.. ermmm aku yg mls2 ni ok jela nk join dia.. smpi je area gm, MAK ai!!! sesak giler.. nk cari fvcking parking pn smpi kne tawaf 3 4 5 kali baru jmp.. itupn kena menapak dlm 50meter baru la smpi ke gm huhu.. itu kes before nk beli brg..
semasa nk beli brg lg la..ya ampun pakkk... jalannya sgt jem.. bisa kematu kaki ini.. umpama warga kl nk ke ipoh pd wktu ini..sprti itu jgk la manusia yg ada d gm.. jalan kne slow2 sbb sesakkn n tgn kne jge.. sbb nnt 'terkena' n kena tuduhn mncabul plak sedangkn jalan mmg sesak hehe.. nk cari sesuatu brg plak kne g satu2 kedai.. takleh la maen serbu satu kedai n trus beli tnp survey kedai laen huh.. nnt rugi plak kalo kedai laen tawar hrge lg rendah.. mnangis berlagu nnt heh..
apa menu korang berbuka td? mak aku masak spagheti je arini heh..my favourite..delicious n yummy!!! heh.. skunk ni sume adik bradik aku dh ada di ipoh so skunk tggu nk beraye je.. mmg meriah la umah aku ni dgn adik bradik + anak2 sedara aku.. fuh!!!
kbubye
peace!!!








*nota alp : raya raye jgk, final project jgn dilupakn huh =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 26, 2011

Ramadhan #26

hey yo and assalamualaikum

korang berada di mne skunk ni? kalo mmbe2 aku pasti dorg jwb "homesweethome la der" heh.. untung la korang ada kmpng kn.. aku plak umah di sini, kmpng di sini, awek di sini n sume la di sini heh.. ada tak yg tak blik kmpng lgsg? korang tak rindu pd fmly ke? kalo ada yg tak blik mst ada sbb trsendiri npe tak blikkn..
skunk aku rase mcm esk lusa je nk raye tp sbnrnya lmbt lg huhu.. tak sabar dh ni nk pkai boxer baju raye heh.. bile mood aku nk raye dtg wktu tu jgk la tringt pd final project yg lom siap lg huh.. wat spoil je.. 
skunk keadaan di Ipoh trsgt2 la bz n jem.. bkn sje pd wktu 4 5 6 7 ptg tp kol 11 12 1ptg pn dh mule jem.. kalo dr A ke B anye amik mase 15minit, dgn keadaan skunk tak mustahil dr 15minit leh jadi 30minit or 45minit.. nothing is impossible right.. 
apa menu korang tok arini? td fmly aku nk wat nasi lemak n sume dh tersedia kcuali telur goreng.. so nk goreng la telur tup tap..gas hbs n jam mnunjukkn kol 1800.. terbaek.. aku kol la pakcik gas.. tggu pny tggu tak sampi.. aku kol pakcik gas tu balik n dia tak dpt dtg sbb stuck dlm jem yg teruk gila vavi huh.. mkn nsi lemak dgn sambal ikan bilis jela alip oii..
esk sabtu, lusa ahad, tulat isnin, pastu RAYA hohoho ;)
kbubye
peace!!!





*nota alp : raya oh yeah!!! =B








YANG BENAR
alif_affandi

Aug 25, 2011

Ramadhan #25

hey yo and assalamualaikum

apa kabor korang sume? mcmne pose korang sume? alhamdulillah wat mse ni pose aku still full n lom terskip 1 ari pn syukur3 heh..
arini ari last aku ada kelas sblm aku cuti tok aidilfitri tahun ini heh.. smkin lame smkin smngt aku nk sambut hari raye wlaupun umo aku dh mncecah 21tahun ;) .. smngt nk raye dh mngatasi smngt aku tok blaja.. td dlm kelas pn aku tak dpt concentrate kat study huh.. n klimaks smngt raye apabila kls ptg td anye 4 org je yg dtg iaitu aku, muiz, azmer n rathi.. termasuk la lecturer.. terbaek.. yg tak dtg kelas tu ada yg dh balik kmpng (*lg smngt dr aku heh) n lepak umah sbb dh malas nk dtg kelas.. kalo tak aku pn malas jgk nk dtg tp kerajinan aku dh mngatasi sikap malas aku heh..
skunk ni umah aku dh kecoh sbb kakak aku n anak2 dia dh mula stay kt umah aku tok hari raya ini.. meriah2 kecoh2 n letih2 huhu.. td aku baru pas maen mercun paling bahaya iaitu mercun pop pop heh.. aku trpkse maen sbb anak sedara aku.. kalo aku tak maen spe lg la nk temankn dorang.. takkn mak aku nk maen pop pop plakkn heh..
esok ari ke 26 kte pose.. insyaAllah slase ni kte akn RAYA..yeah!!! heh
kbubye
peace!!!








*nota alp : raya2 jgk tp merdeka jgn lupe =B




YANG BENAR
alif_affandi

Masalah

hey yo and assalamualaikum

apalah hdup ini kalo takde masalah kn..kalo hidup tnp masalah n epy sntiasa je bosan jgk.. kalo ada masalah n takde epy lg la bosan n leh mncapai stress tahap dewa dewi huh.. itulah lumrah dunia.. masalah sntiasa ada dlm hidup kite dgn kite sedari atau tak sedari.. 
dgn adanya masalah la dpt mnguji kematangn kite menghandlekn sesuatu prob itu dgn baek or sebaliknya.. kalo prob sebesar ikan paus korang dpt handle dgn cool, relax je mcm takde pape insyaAllah, korang akn hadapi hidup ini dgn ketenangn dlm jiwa wlaupun ada prob melanda hidup korang *but pastikan printah Tuhan pn korang ikut ;) ..
aku pn tak dpt lari dr masalah.. dr prob apa nk mkn tok berbuke smpi la prob dgn cDia, mmbe2 n etc.. TAPI alhamdulillah aku dpt handle prob yg ada dgn baek *bg aku la.. aku kalo ada prob aku akn hadapi dgn 2 care iaitu first aku akn cepat2 settlekn sb aku mmg nk settlekn dgn cepat n second aku hold dlu prob tu n mls nk pikir wat mase tu sbb aku mmg takde mood nk pikir bnd yg perlukn tumpuan 1000% but bukan bmkne aku abaikn prob tu just aku perlukn mase tok calm downkan diri ini.. itulah AKU heh..
tp wat mase ni alhamdulillah aku dpt mnjalani hidup ini dgn tenang bersame family, cDia n mmbe2 wlaupn kdng2 ada jgk prob yg aku sndri taknak tp dtg jgk huh..
kbubye
peace!!!








*nota alp : settlekn prob dgn care yg matang bkn dgn care sprti budak2 baru nk up =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 24, 2011

Ramadhan #24

hey yo and assalamualaikum

arini aku rase mcm malas nk gie kelas dh sbb demam raye ku smakin panas n mnguasai diri ini heh.. pose penuh wat mase ni sbb tu bsemngat nk raye heh.. esk last aku ada kelas.. pasni aku dh mule start cuti n leh la concentrate pd raye n cuti heh..
mcmne pose korang tok arini?apa menu korang?arini aku berbuke dgn mak aku, abg aku kt ipoh n kakak aku yg br smpi dr kl.. dia dh start stay kt ipoh smpi la 4.9 ni.. lame tu n nmpknya aku kena la bsbar mnjge anak2 sedare aku yg byk karenah huhu..
td menu aku adalah nasi putih, ayam masak merah, daging masak kicap, daging kambing panggang, ikan siakp msak 3 rase, kuih muih n air laici.. nasi n air je homemade n yg laen sumenya shopmade heh..
skunk ni aku takde terima kad pn dr awek2 aku huh.. dorg dh lupakn aku kot ;( aku nk bg kad kat cDia tp takut tak sampai plak sb aku tak tau alamt dia huhu
kbubye
peace!!!








*nota alp : RAYA =B




YANG BENAR
alif_affandi

Wordless Wednesday #7







YANG BENAR
alif_affandi

Quote of The Day #9





I don't hate people. I just feel better when they aren't around





YANG BENAR
 alif_affandi

Aug 23, 2011

Ramadhan #23

hey yo and assalamualaikum

insyaAllah lg 6 ke 7 ari kte akn mnyambut bulan syawal iaitu HARI RAYA AIDILFITRI(saje on kn caps lock) heh.. kejap sgghkn mase berlalu.. aku rase mcm baru mggu lepas aku start pose tp skunk dh pose yg ke-23 dh.. cpt sggh mase berlalu mninggalkn kite huh..
aku baru balik dr berbuke dgn mmbe2 aku kat Happy Owl Cafe kat simpang pulai iaitu berdepan Shell (tp takde la dpn sgt.sipi2 depan je).. kiteorg mkn hidang n menunya adalah nasi putih, ikan siakap masak 3rase, ayam goreng berempah, daging masak kunyit, sayur kailan ikan masin, telor dadar, tomyam dan air tembikai..yummmy!!! heh.. total aku n kwn2 laen kne byr adalah RM20 sekepala tp aku ada byk kepala..erm ats tgh bwh ermmm heh..
mst bg korang hrge tu mahalkn.. ermmm bg aku yes tp tak salah melabur sbb skunk kiteorg last sem n pasni taktau ble lh gathering so tak kesah sgt la.. jgn berkira SANGAT dlm bab mkanan ni k.. aku ada la bwk camera aku n ingtkn leh la upload khazanah(huh dh lme tak sebut 'khazanah') tok korang tp mcm takde mood plak nk snap.. mgkn sbb aku terpakse compete dgn d3100 kot heh.. takla.. aku dh lame takde mood nk snap pic mnggunakn lumix dmc-fs12 atau yashica fx-3 ataupn camera dr henfon huh.. plz come to papa my mood heh..
esok ari rabukn so aku akn sediakn khazanah tok korang sbb mggu lps pny wordless wednesday aku takde post pape so esk aku akn postkn tok korang sume.. tlg la ske ya heh..
baju mlayu ku sudah ku submit ke tukang jahit handalan tok bagi panjngkn lengan yg tersenteng iaitu terpendek.. arap2 beliau berjaye heh
kbubye..
peace!!!








*nota alp : aku boleh wat apa org laen wat tp aku anye malas nak wt =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 22, 2011

Ramadhan #22

hey yo and assalamualaikum

korang sihat tak?mcmne pose korang?arini dh 22hari kite bpose.. korang ada ponteng tak? dgr cte dak2 P dah mule tak penuh posenya heh
arini kelas aku hanye satu je.. sptutnya ada dua tp ptg td hujan punya la lebat sampai spe2 yg naek moto tak dpt dtg ke kelas so kelas ptg td dikire sbg batal heh.. 
esk insyaAllah aku berbuke dgn mmbe2 kelas aku.. slps mcm2 yg blaku, mcm2 bnd yg diungkapkn n mcm2 la lg akhirnya esk akn trlaksana la plan brbuke pose kls aku wlaupun ada yg tak join sbb ........(dgn alasan trsndri)..
aku baru balik dr gie kedai td.. first aku gie riamoda jakel hee.. ingtkn ada byk la choice baju mlayu tp hampeh.. sikit je choicenya tp hrge mahal huh.. at last aku gie kedai blkang greentown mall.. lg byk choicenya compare kt riamoda.. lg murah..berbaloi baloi heh.. aku tlah beli bju mlayu di sane.. korang ingt gegurl je ke yg beli bju di sne.. boboy pn ada jgk yg beli kt sne okay heh.. wane apa bj aku n mcmne designnya hehe.. tggu la nnt ya.. tp simple je.. ingtkn nk beli baju mlayu yg short sleeve tp takde plak so beli jela long sleeve huh..
1syawal smakin dekat tp jgn lupe pd mlm lailatul qadar ya ;)
kbubye..
peace!!!




*nota alp : jgn kaco khidupn aku sb aku tak kaco hidup korang =B 




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 21, 2011

Song of The Day







YANG BENAR
alif_affandi

Ramadhan #20 & 21

hey yo and assalamualaikum

aku tak sempat tok update belog ini pada ari sabtu iaitu semalam so entry kali ini aku combinekn tok smlm n arini pny heh..
aku baru balik dr kl sbb amik mak aku yg stay sane since selasa lepas.. skunk kakak aku dh habis berpantang so mak aku tak perlu jage dia kt sane dh.. skunk mak aku anye perlu jage aku sorg je heh..
smlm aku gie dlm kol 1145 n smpi umh akak aku dlm kol 1330..heh smpi2 je trus aku tido.. nsb baek aku tak bukak pose wlaupun prjalanan aku dh lebih 2marhalah heh.. smlm takde pape yg special pn just aku berbuke dgn mak aku, kakak aku n anak2 sedara aku..
arini plak aku just gie 1utama je sbb kakak aku nk beli baju n kasut tok anak2 dia.. aku nk jgk beli baju tp takde yg ngam dgn jiwa aku so aku tak beli pape.. at the end aku beli kt ipoh jgk la huhu.. arini aku berbuka dgn mee kari.. abg ipar aku wat.. terbaek yob.. dia mmg pkar dlm bab2 mee goreng, mee kari n etc.. n selepas mkn..blurppp... alhamdulillah ;)
kbubye
peace!!!








*nota alp : baru tinggalkn fb 2ari dh byk notification yg ada huh =B




YANG BENAR
alif_affandi
 

Aug 19, 2011

Ramadhan #19

hey yo and assalamualaikum

jika semlm korang bace belog aku ini, korang mst tau smlm adalah frst time aku tak bersahur ok.. itu cite smlm..arini pny cte plak.. dr kol 1130(18.08.11) smpi la 0630(19.08.11) aku tak tido langsung sbb aku lepak dgn mmbe2 aku, berbuke dgn dorang n pastu kteorg wat la xsgmnt kt umah mmbe aku.. disbbkn terlalu byk xsgmnt yg ada aku wat n pny la wat smpi kol 0600.. aku mls nk tido sbb kalo tido knpom bgn kol 10 11 12 pny la.. pas dh siap xsgmnt aku pn balik la umah nk mandi tok get ready gie kelas kol 8.. aku ingt nk baring kejap la n set la alarm kol 7.. 
tup tap tup tap..
aku terbngun n guess what.. dh kol 0845 huh what the F!!!aku tak dtg kelas english.. for the first time aku tak dtg kelas tnp sbb huh.. kalo la mak aku tau hal ni knpom leteran umpama mesingan aku akn kena huh..
nasib baek la mak aku balik ahad ni.. kalo ahad ni tak balik mahunya smggu ni aku tak gie kls huh
n sory entry kali ni takde kaitn dgn puasa or menu berbuka aku sbb aku hanye mkn big mac n bubur ayam mcd je heh ;)
kbubye
peace!!!








*nota alp : kalo la ada org yg mmpu kejutkn aku stiap pagi mst best(selaen mak aku) heh =B




YANG BENAR
alif_affandi 

Tidur!!! ohh tidak

hey yo and assalamualaikum

jam di tangan ku mnunjukkan kol 0230 n aku masih tak tido sbb sedang berusaha mnyiapkan assignment java n projek for first final presentation.. sume perlu di submit n present pada 19.08.11 huh..
aku tak suke wat keje last minute tp disbbkn dh mnjadi habit so kne la time huh
kbubye..
peace!!!




*nota alp : takkan tido sb kalo tido mst tak dpt bgn pgi esk heh =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 18, 2011

Ramadhan #18

hey yo and assalamualaikum..

korang sihat ke? arap2 korang sihat mcm aku heh.. mcmne pose korang arini?ada ponteng x? arap2 xdela ya.. arini first time aku tak bersahur huh.. inilah akibatnya kalo mak kat kl n aku kt ipoh huh..
pny la set alarm last2 tak bngun jgk aku huh.. kls aku kol 1130 n guess what aku bgn kol 1050.. mak ai!!! kelam kabut aku gie mandi manda pkai bju n gie kampus.. nsb baek la sempat heh.. arini aku ada 1 kelas je so best la sikit heh.. arini best sikit sbb aku berbuka dgn mmbe2 aku n part paling best adalah masakn adalah homemade ok.. no kedai2 pny.. masakn arini adalah nasi putih, ayam masak cili api, sardin, telur dadar, hotdog, sup cendawan, fries n air sarsi heh..
yummy!!! alhamdulillah.. murah rezeki aku tok arini.. mcmne menu korang tok arini? esk ari jumaat n ari sabtunya aku gie kl tok amik mak aku kat sne.. mak aku dh ada nnt takde la aku terbabas sahur heh..
esk kls kol 8 pgi so doa2kn la aku dpt bgn awl huh..
kbubye..
peace!!!




*nota alp : bestnya dpt berbuka dgn makanan heh =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 17, 2011

Ramadhan #17

hey yo and assalamualaikum

erkkk!!!alhamdulillah hee.. td aku berbuka dgn nasi putih, ikan siakap masak sweet sour, ayam halia, sayur campur, telor dadar n air carrot susu.. byk aku mkn sedangkn mak aku kat kl? well thanxkaseh to my beloved brother.. hee.. pasni blnje byk2 la ya..dpt jgk aku saving ;)  korang berbuka apa plak arini?
smlm aku tido umh mmbe aku.. n know what pas shur n tido blik, aku bngun kol 1130..what the f!!! first time aku bgn selambat tu huh.. gilo la.. slame ni kalo pling lmbt pn kol 10 tp ni 1130.. kalo mak aku tau mau kne leteran huh.. takkan ku ulangi kesilapan itu lg ;)
jumaat ni ada assignmnt kne sbmit tp smpi skunk aku still takde mood nk wt huh..kne tggu esok jgk br ada mood nk wat.. mood ohh mood.. npe la kau begini.. huhu








*nota alp : lapar sgt2 n kenyang tersgt2 =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 16, 2011

Ramadhan #16

hey yo and assalamualaikum kpd mmbe2 n bloggers sekalian..

apa kabar sume?mcmne pose korang sume?ada ponteng ka? arap2 pose korang still penuh ya..
arini aku berbuka dgn mmbe2 aku kt umah sewa dorang sbb mak aku telah tinggalkn aku tok mnjge kakak aku yg tgh brpantang di kl.. huh jadi org bujang la aku ni huh..
apakah menu korang tok arini?td aku gie bazar kat area taman cempaka dgn hami n madi.. aku beli kuewteow goreng, ayam percik dgn air teh o ais limau..  arini yg berbuka dgn aku adalah hami, muiz, madi n chor.. malang sungguh mmbe aku lg sorang iaitu afi takde brsama sbb dia berbuka dgn awex dia huhu.. org ada awex yg dekat leh la heh.. mmg pnglaman la sbb dpt brbuke style org bujang.. dgn takde cawan n sudu garfu, mkn gne tgn je.. mkn kuewteow dgn tgn ler.. korang mampu ke?hehe
arini schedule aku boleh dikatekn agak padat sbb tghmlm ni aku ada ftsal dgn dak2 kelas aku..bz sungguhkn heh..
arini aku just ada 1kelas je.. itupun kol 1530.. alangkah indahnya kalo takde kelas.. mmg cuti 2hari la aku huh..
k la bebelan aku..kbubye..
peace!!!








*nota alp : today is better than yesterday =B





YANG BENAR
alif_affandi

Song of The Day







YANG BENAR
alif_affandi

Aug 15, 2011

Ramadhan #15

hey yo and assalamualaikum kpd mmbe2 n bloggers sekalian..

arini aku taktau nape aku mcm takde mood je.. nk kate ada prob?ermm takde plak.. ok je dgn sebhgn besa org yg aku kenali.. mgkn sbb ada xsgmnt yg pelu disiapkn last minute kot aku jd moody ni.. tp takde la moody sgt just mcm ermmm taktau nk describe mcmne huh.. 
tp itulah gunenya fmly cDia mmbe2 yg sntiasa ada dgn aku tak kire panas hujan ribut taufan heh.. so mcmne pose korang arini? berbuka apa? mak aku tak masak arini so aku just beli mknn kt bazar je iaitu mee kicap tok aku n laksa tok mak aku.. 
ckup la ya entry ini..
kbubye..
peace!!!








*nota alp : saya sempurna anda tidak n sebaliknya huh =B








YANG BENAR
alif_affandi

Quote of The Day #8





what are the people think of you is none of your business





YANG BENAR
alif_affandi

Aug 14, 2011

Ramadhan #14

hey yo and assalamualaikum kpd mmbe2 sekalian..

mcmne ari korang pd arini?ada pape kejadian yg wat korang bukak pose ke?heh kalo ada diam2 ckup.. itu urusn korang dgn Tuhan ;)
so apa mknn korang tok buke arini? arini mak aku msak burgerdil daging masak kicap, telo dadar n air bandung.. mcm biasa la yummmy!!! hee

td aku g bazar dgn mak aku.. dipendekkan cite mcm2 fesyen aku dpt lihat seperti lurah dendam, bj kurung 50% transparent, BeRA belang2 n so on la..huh aku bkn la sngaje usha2 tp trlihat.. bak kte org la skali lihat rezeki n dua kali lihat makruh n tiga kali lihat baru dosa heh.. mmg memesongkn akidh fatwa itu ;)
k la..jmp lg for the next entry ya..kbubye
peace!!!







*nota alp : jarang dgr gul tak dpt tahan nfsu bile boy pakai suaq pendek =B








YANG BENAR
alif_affandi

Aug 13, 2011

Ramadhan #13

hey yo and assalamualaikum kpd mmbe2 sekalian..

apa khabar korang?mcmne pose korang?mudah2an okay la ya mcm pose aku.. still penuh okay heh.. arini aku bz sikit dgn final project aku.. aku dgn muiz smbng balik keje kteorg mlm smlm yg tak sempat kteorg hbskn.. snap2 n pilih pic yg kteorg nk masukkn dlm webpage kteorg nnt.. isnin ni our first version presentation n we not prepare anything huh..
isnin ni  plak ada xsgment yg kne submit so korng jgn la push soh wat awal sbb mmg dr azali lg aku ske wat keje last minute heh.. im lovin it ;)
so apa mknan korang tok berbuke arini? arini mak aku wat nasi paprik ermmm so good heh..
peace!!!








*nota alp : kelebihan solat tarawih malam ke 14. malaikat2 akan datang menyaksikan mereka sembahyang tarawih Serta Allah s.w.t tidak akan menyesatkan mereka =B




YANG BENAR
alif_affandi

Song of The Day






YANG BENAR
alif_affandi

Ramadhan #12

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers n mmbe2 sekalian..

yesterday its a tired day for me although i dont have any class huh.. penat bukan sbb berlari or laen2 tp sbb wt 2 assignmnt yg perlu submit pd same date iaitu smlm(120811).. inilah padahnya bile ske sgt wat keje last minute huh.. kelam kabut bertambah apabila ada error pada keje yg kte wat tu.. try n error adalah baek tp bile kje tu pelu disubmit a.s.a.p, so kalo leh aku nk try n no error trus..takde mase nk lyn error2 ni huh..
mlm td aku gie manjoi dgn muiz.. ya.aku tak gie terawih.. kteorg brjumpa dgn kwn muiz aka anak tauke kedai kek tmpt  kteorg nk wat webpage ni.. kteorg kt kdai kek tu dr kol 2130 smpi la ke 12 lbh jgk la.. kteorg lpak2 mkn2 biskut kuih yg ada.. free of chrge ok.. dgn alasn nk taste tp smpi 3 4 5 kali jgk la mncube tok 1jenis bskut heh.. mknan yg free ni mmg sedap ;)
itu hal keje.. mcmne pose korang?bebuka apa smlm?aku mkn nasi putih, rendang ayam, telur goreng, popiah n air bandung heh.. k la.. kbubye
peace!!!








*nota alp : terawih assignment huh =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 12, 2011

Aug 11, 2011

Ramadhan #11

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

korang apa kabo?arap2 berada dlm keadaan yg sihat n tiptop :)
mcmne pose korang tok arini?skunk kte dh melepasi pose yg ke 10.. wah!!! lip lap lip lap dh msuk pose ke 11 kte arini.. cptnya mse berlalu kn.. nnt dah nk raye n seterusnya hbs bulan syawal n msuk bulan zulkaedah n blablabla..
arini takde pape yg special blaku dlm hidup aku n aku harungi ari2ni sprti biasa..
menu aku tok arini plak adalah nasi beriani, kuih muih dan lai che kang.. sume tu aku beli je.. aku trsgt la blur n tak tau nk mkn apa tok brbuka kali ni..huh
k la entry kali ni..aku blur!!! huh
kbubye
peace!!!








*nota alp : i had a deeper conversation wit my mum bout cDia =B





YANG BENAR
alif_affandi

Aug 10, 2011

Ramadhan #10

hey yo and assalamualaikum kpd membe2 sekalian..
*then ada org nyampuk "sape mmbe ko?kteorg tak anggp pn ko mmbe hahaha".. then aku rply wlaupn korang tak anggp aku mmbe its ok dude.. bg aku sume yg bce belog ini, sume yg ada dlm frenlist myspce, fb, twitter, foursquare adalah mmbe aku wlaupn kte tak penah bersua n beromen bengomen heh ^V^


apa mcm pose korang arini?ada dugaan yg besa tak yg leh wt korang ingin bukak pose sblm wktunya?kalo ada pn arap korang dpt kuatkn diri tok bertahan ya..
apa menu korang tok berbuke tadi?menu aku adalah mcm biasa nasi putih, ayam masak merah, pajeri terung, nugget, kuih muih n air soda heh..nyummmy!!! 
skunk aku dh mula merasai final project fever just tak sepanas demam2 yg penah aku lalui sblm ini.. td slps hbs kelas dlm kol 1400, aku n muiz gie manjoi tok jumpa dgn anak owner aka mmbe muiz kedai kek yg kteorg akn wat webpage tu.. baek je tgh smbng dgn anak owner kedai tu, fuhhh bau biskut coklat menusuk hidungku..dah la kteorg dok dpn susunan air 100+, coke n so on..mmg terbaek la dugaan itu tp aku dpt bertahan smpi td heh..
td pn aku tak gie terawih sbb nk mnyiapkan 2 assignment yg pelu disubmitkn esk.. 1 assignment n 1 lg presentation huh.. yg pasti seawal mne pn assignmnt tu diberi, kteorg n especially aku mmg ske wat keje last minute heh..
k la bebelan aku..nnt korang meluat plak ;)
kbubye..
peace!!!








*nota alp : A meluat perangai B n B meluat perangai A..good combination =B




YANG BENAR
alif_affandi

Wordless Wednesday #6






YANG BENAR
alif_affandi

Aug 9, 2011

Quote of The Day #6





listen to many but speak to a few





YANG BENAR
alif_affandi

Ramadhan #9

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

apa kabo sume?pose mcmne?sory la ya aku takde bnd nk tny selain pose sbb skunk ni kte berada dlm bulan ramadan kn..kalo bulan syawal mesti aku tny bape byk duit raya korang dpt..kalo bulan laen lain plak soalnnya heh...
apa menu korang tok arini?aku pny menu adalah ns putih, sayur bayam masak lemak, chicken percik, popiah, bubur campur and air oren.. yummy!!! 
korang ada tunaikn solat terawih tak? kalo leh wat la.. bukan slalu pn.. aku dh miss byk kali huh.. td pn br terawih ke 2 or 3 yg aku gie huh...rugi3.. k la bebelan aku kali ni..
kbubye..
peace!!!








*nota alp : puasa + cuci mate = pahala + dosa =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 8, 2011

Ramadhan #8

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

arini kte myambut puasa yg ke-8.. apa mcm? ada baik ka atau tarak baik? kalo korang sihat tp dgn sgajenya tak puasa nmpk sgt la korang dgn sgaje jgk la brhutang dgn Allah.. ha ha lantak kt korang.. heh
jd kpd yg brpuasa apakah menu korang tok arini? disbbkan sindrom malas melanda mak aku, dgn scare tak langsungnya kteorg beli mkanan di luaq sje. mak aku beli mee kari, aku plak 2 murtabak, kuih muih dan air soya.. hee..
skunk ni plak dak sem6 jbtan aku tgh pening memikirkan care2 tok siapkn final project BEFORE hari raya.. huh.. mcmne tu?pagi ptg mlm kena mngadap lappy/nappy/pc tok siapkn final project ni.. korang di luaq sane doa2kan la smoge aku dpt siapkn final project aku ya hee..
okay..kbubye
peace!!!








*nota alp : puasa tp smyang tak full huh =B









YANG BENAR
alif_affandi

Ramadhan #7

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

tok pose ari ke 7 aku terupdate lmbt huh.. smlm aku bz dgn mkn, wat xsgmnt dgn mmbe, mkn, tgk bola(YEAH!!!MAN UTD!!!hehe)mkn n tido hee.. bz sgghkn.. mcmne pose korang?akuu pny ok je. still pnuh ya kwn2.. agak2 ble nk raye ni?nk duit raye huhu.. aku harap wlaupun umur aku dh 21thn tp fmly aku still bg duit raye kt aku.. jgn lah ada diskriminasi trhdap remaje mcm aku ni heh..
smlm cuaca kt ipoh agak panas mendung hujan mendung.. so aku takde la rse penat letih sgt wlaupn still ada rse dahage.. apakh menu korang tok smlm? aku pny menu tok brbke smlm adalah nsi putih, udang masak cili, sayur kobis masak lemak, nugget, telo masin, roti john, popiah n air soya.. mkn agak byk sbb abg aku yg stay kl ada kt sini so mknn pn kne la byk sikit..
k la..bubye ;)
peace!!!








*nota alp : assignment oh yeah =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 6, 2011

Ramadhan #6

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

mcmne pose arini?n korang sihat ke?kalo pose ok n korang pn sihat alhamdulillah la..
arini aku takde kelas so mcm bosan sikit la n rse penat la coz dok umah jela.. kalo ada kelas takde rse pnat sgt coz ada aktvti nk wat kn.. ni la dugaan ble bercuti huhu..
apakah menu korang tok arini? menu aku adalh nsi putih, ayam masak merah, kari ikan, sayur, kuih muih dan air kelapa.. yummy hee.. n apabila aku dh knyang sgt2 maka solat terawih pn aku tak dpt tunaikn ermmm.. inilah terjadi ble kte hidup tok mkn huh..
ok la..itu sje bebelan aku tok entry ni..
peace!!!








*nota alp : puasa puasa puasa =B




YANG BENAR
alif_affandi

Once Upon a Time dekat Pasar

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

aku baru pas balik dr market dgn mak aku.. mak aku tlah beli ikan, ayam, sayur, kelapa, telur dan byk lg la..
tp yg paling attract my attention adalah apabila trpandang pd.....



ini adalah cntoh sbb ak tak smpai ati nak snap pic gul tu..tp mcmni lah keadaan yg aku n mak aku tgk..sebijik sejibik.. white color gitu heh.. pose3.. tp yg wat aku pelik adalah bukan budak2 mahupn remaja or dewasa TETAPI adalah warga emas.. yes.. umur mcm mak aku dh tp pkai bj mcm tu.. 
aku try to think positive.. mybe dia tak prsaan baju dia jarang tp at least kne la alert dgn baju yg kite nk pakai.. apa la pndangan org nnt kalo tgk org yg lbih tua pkai bju mcm tu.. kalo org muda kite aku taklah kesah sgt kn hee.. 
k la..just nk share tu je hehe..
peace!!!




*nota alp : jagalah percakapan, tingkah laku dan pemakaian kite khususnya spnjang bulan Ramadhan ini =B




YANG BENAR
alif_affandi

Aug 5, 2011

Ramadhan #5

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

korang sihat tak? mcmne pose korang tok arini?dh start skip pose ke?heh arap2 tak la ya..
alhamdulillah pose aku still trjage n takde niat nk skip2 ni..syukur2.. apakah menu korang tok arini? menu aku adalah nasi putih, ayam masak kicap, telo dadar, pulut panggang, agar2 dan air oren.. nmpk mcm mewah ke? kalo korang dok umh bujang n brjauhan dgn fmily mmg la nmpk mewah kn hehe..
aku adalah bace status mmbe2 aku kt fb.. kbnykkan dr dorang anye brbuka dgn kuih muih je.. or kurma dgn air.. takpela.. dugaan ble dok brjauhan dgn fmly.. nnt aku plak merasa keadaan korang huh..
lip lap lip lap kte dh pose 5ari dh.. rse mcm kejp je... ble la plak nk lip lap lip lap esok raye huhu.. mcm lambat la plak huhu..

ok la..ckup la bebelan aku ni sb ak nk smbng mkn..heh..
peace!!!




*nota alp : how old are you? i'm 21.. why you eat while others fasting? it's up to me lah..who are you? we are muslim right.. whateva huh =B





YANG BENAR
alif_affandi

Aug 4, 2011

Quote of The Day #5

 



Better three hours early than a minute late





YANG BENAR
alif_affandi

Ramadhan #4

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

mcmne pose korang tok ari ke 4 ni? pose still pnuh ke atau dh jd 3 or 2?heh arap2 pnuh la ya mcm aku ni heh..
arini aku pose dlm keadaan yg kurang sihat kerna slsema melanda diri n bdn pn nk demam tp takde demam sgt.. mcm suam2 kuku jgk la.. kalo demam trus kn senang..tak pyh gie kls heh..

menu brbuka tok aku arini adalah nasi putih, sayur bayam masak lemak, ikan goreng, telo masin, popiah n air bndung.. nmpk mcm mewahkn mknan aku.. tok puasa thun ni je.. puasa thun depan aku dh merantau kt tmpat org n dok sorg2 insyaAllah.. so gunekn mse ni dgn mkn byk2 heh.. aku kn hidup tok mkn ;)
ckup la entry kali ini..aku nk smbng mkn plak..second half heh..
peace!!!








*nota alp : puasa puasa puasa =B










YANG BENAR
alif_affandi

Aug 3, 2011

Ramadhan #3

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

mcmne pose korang tok ari ke 3 ni?ada niat nk ponteng ke?heh biasalah tu..
skunk ni aku mngalami slsema yg agak teruk jgk la tp takdela teruk sgt.. tp alhamdulillah la aku dpt pose arini n tak ponteng heh..
so tok arini takde pape yg yg special dh blaku pn.. menu aku tok arini nasi putih, ayam masak sweet sour, nugget daging, air oren..yummy!!! hehe..

aku rse ckup la entry tok kali ni.. aku mmg tak larat sgt ni huh..
peace!!!




*nota alp : kemurungan melanda diri =B





YANG BENAR
alif_affandi

Wordless Wednesday #5






YANG BENAR
alif_affandi

Aug 2, 2011

Ramadhan #2

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

mcmne pose korang tok ari ke 2 ni?ada best ka?ada letih?penat?or takpun korang dgn sngajenya mengorek hdung tok mmbatalkn pose n slpas pose dh batal,seterusnya korang lh la mknkn..hehe arap2 takde la smpai mcm tu ya.. 


arini menu aku tok brbuke adalah nasi putih, ikan pari masak asam pedas, nugget daging, donat dr big apple n air sunquick...wahhh mmg btl2 melantak ni heh.. kalo korang tgk pd menu aku ni..aku perlukn 1 lauk berkuah n sbg tmbahn ada nugget..takde nugget telo pn blh.. asalkn ada lauk berkuah.. nmpk sgt aku ni tak memilih ble nk mkn.. sgt seng nk menghandlekn aku ni ble dh kawen nnt hohoho..

aku dgn mak aku baru pas gie msjid tok menunaikn solat terawih..aku nk wat full tp mak aku nk wt 8 je..ish3 (padahal sebaliknya heh).. pas blik dr masjid, aku apalagi melantak blik la.. aku kn hidup tok mkn hee..


esk kls aku kol 8am so mlm ni kne tdo awl..jadi...
peace!!!








*nota alp : sonok plak berpose ni =B





YANG BENAR
alif_affandi

Bersahur

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

jam kat dindng umh aku mnunjukkan kol 0525.. aku baru pas sahur ni..
rutin biasa aku.. bgn kol 0430, kejutkn cDia n makan.. pas mkn, open nappy ni n tgk utube.. nak on fb mcm mls je so utube n belog.com lah jd mngse tok pagi ini..
tok sahur arini aku makn nsi ayam yg akak ipor aku wt, cempedak goreng, air oren n kurma..hohoho.. menu mcm berbuka je heh.. well aku kn hidup tok makan hehe..
arini kls kol 1030 so pas smyng nnt Zzzzzzzzz ;)
okay..tak baek bebel pnjg2 di bulan ramadhan ni so..
peace!!!








*nota alp : bersahur la korang sbb ada kberkatan ble kte bsahur ni =B





YANG BENAR
alif_affandi

Aug 1, 2011

Ramadhan #1

hey yo and assalamualaikum kpd bloggers sekalian..

alhamdulillah aku dpt harungi pose pd ari pertama dgn baek n lancar tnp sebarang prob yg tak ingin aku tempuhi.. arini aku langsng tak rase penat n lapo.. kalo dahaga mst la rase.. mmg wajib rse dhage tp still under control ok.. kalo dlu mse zaman dak2 kechik leh la gne alasan dahage sgt2..konpom n sure mak aku bg aku minum.. tp kalo skunk guna alasan tu mahu kne bodyglove dgn mak aku huh..
ari ni juadah aku adalah nasi ayam bersame air ribena hohoho.. nasi ayam akak ipo aku wat n mmg terbaek la yob..so tgs aku adalah dok umh n tnggu wktu berbuke jela hehe (untungla dok umh family heh)..
esk lusa n seterusnya aku nak gie bazar sbb itu adalah aktiviti tahunan aku..walaupn takde mmbe tp aku mmpu bergerak secara indiepndent.. aku kan dh mncapai umur 21 n leh masuk pub heh..
tp problem utama kt bazar adalah... bukan pasal byk makanan tp byk n ramai anasir2 nakal yg seksa seksi yg mmpu mngurangkan pahala aku ni huh.. nk elak blh je tp setan dh didik aku tok jgn elak huh.. sume setan pny pasal la ni.. tp nk seribu daya kn..demi keberkatan bulan Ramadhan ini, aku boleh lakukan yeah!!! ;)


ok la..tak baek mmbebel dlm bulan ramadhan ni so gtg..
peace!!!










*nota alp : ohh lupa nk wish.. selamat mnyambut bulan Ramadhan dan lakukan aktiviti yg berfaedah yg mmpu meningkatkan keimanan kte trhdap Allah amin.. =B





YANG BENAR
alif_affandi

Song of The Day






*nota alp : my favourite song ever





YANG BENAR
alif_affandi
My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
it's all about my eyes, my ears, my heart and my life..that's it and fullstop