Feb 28, 2011

Futsal Antara Jabatan

hey yo..
salam 1Malaysia kpd semua..
korang tgh watpe tgh2 mlmni mcmni?adakh korang tgh tidur?ataupun mnyaksikan match antara arsenal dgn birmingham???hehetok result skunk ni adalah 1 - 1..arap2 birmingham menang..aku kn hard fan Birngham City lalalala....

ok..entry tgh mlm ini ada kaitan dgn tjuk utama ini iaitu "Futsal Antara Jabatan"..(bkn ke tjuk dgn isi mst ada kaitan..huh)..
pada hari itu 26.02.11 bersamaan hari sabtu..ada dua event besar telah berlaku dlm kalendar poli aku..iaitu "Majlis Sambutan ke-40 Tahun Jabatan Perdagangan" dan juga "Karnival Sukan PUO 2011 Jabatan Teknologi Maklumat Komunikasi" (JTMK)..
semua plaja jabatn aku iaitu JTMK wajib hadir pada "Majlis Sambutan ke-40 Tahun Jabatan Perdagangan" kerna..aku pn tak tau la sbb apa..dgr cite kalo tak hadir kad ID plaja akn dirampas dan diserahkan pada..(aku xpasti heh)..tp aku dgr cite kalo tak nak dtg "Majlis Sambutan ke-40 Tahun Jabatan Perdagangan" itu, kita kerna la dtg "Karnival Sukan PUO 2011 Jabatan Teknologi Maklumat Komunikasi"..hehehe..
aku dr awal lg dh plan nk "Karnival Sukan PUO 2011 Jabatan Teknologi Maklumat Komunikasi" jadi niat aku mmg baik la kn kn kn hee..
so spe2 yg dtg "Karnival Sukan PUO 2011 Jabatan Teknologi Maklumat Komunikasi", namanya diambil sbg pngesahan kehadiran plaja trsebut..sapa2 yg tak dtg..haa jwb la dgn org atasn nnt =B

td hanyalah mukadimah..skunk adalah isi isi pntg tok entry ini..
pada "Karnival Sukan PUO 2011 Jabatan Teknologi Maklumat Komunikasi", ada 9 team laki laki dan 3 or 4(xpasti) team popuan..
team laki laki dibahagikn kpd group A dan B..kelas aku mnhnghntar 1 wakil dan dinamakan sbg "A"..YA..itulah nama team kelas aku A..tiada ejaan lain selain "A" hehe..tp kteorg dlm group B bknnya A ok..
dlm kumpuln kteorg menang semua match dan semi final pn menang dan final pn kteorg MENANGgung kekalahan..kteorg hanya mampu mnjadi naib johan saja..ok la tu kn..

pd sblah ptg plak..aku mngambil bahagian dlm acara bola tampar plak dan sebahagian besar pemain2 bola tmpar adalah pemain ftsal td heh..bola tmpr plak kteorg dpt naib johan jgk huh..kteorg mmg ske naib johan ni huhu..

skunk ni tggl acara bdminton je..arap2 la aku johan tok bdmntin hee..
ok la..bwh ini ada khazanah tok korang..
lets check it out..


sila hubungi jika anda kesepian hehe


 gelanggang pertarungan huh


 sesi brgambar


 team staff + lecturer


 hadiah 1 - 3 tok laki laki dan popuan


 syed


 azmer


 zul aka atok uzur

 apabila popuan berfutsal heh


 En Azrul dgn Syed (sporting lecturer)

 pembekal tenaga bg sebahagian pemain2 futsal ;)


 am


 style la azmer


 dlm bulatan itu adalah team kelas aku.. A =B


 nice keeper khiswan aka chor


pemain pihak lawan & azmer


 hamper tempt ke-2


dari kiri berdiri : syed, madi, mat, zul, admin belog
dari kiri duduk : azmer, am, hamper, chor, ren.


 player volleyball..same person but different position heh


bedah siasat apa yg ada dlm hamper itu huh


ok..itu saja tok kali ini..next time kita jumpa lg ok..
peace!!!





*nota alp : byk pic akn diupload di FB..see yaa..





YANG BENAR

alif_affandi

Feb 27, 2011

Sg Itek Gopeng Perak

hey yo..
salam 1Malaysia..
aku nk bercerita secara ringkas ttg perkara yg sudah lama berlaku tp tidak lah trlalu lama tp lama jgk la..
cerita ini berkisar ttg aku bersama azmer, mat, madi, hami, jamal dan am gie ke Sungai Itek di Gopeng Perak..
perjalanan menuju ke situ mmg la adventure jgk la sbb jalan dia punya la bengkang bengkok dan jalan kecik plak tu..laluan hanya boleh memuatkn satu kereta saja huh..
Sungai Itek adalah kawasan rekreasi yg membolehkn anda bermandi manda, berkayak, berakit dan juga mcm2 aktiviti yg mncabar(sbnrnya dh xtau nk ckp apa dh huh)..
senarai kawasan mandi(free entrance) yg telah aku gie sekitar ipoh ini..
1 - Sungai Itek, gopeng
2 - Ulu Chepor, chepor
3 - Lubuk Timah, area jalan gie cameron highland
 jadi..wt masa ini Sungai Itek adalah yg trbaek yob..

so..di sini ada beberapa khazanah..lets zoom in..


aksi pertama


 aksi kedua



my favourite pic heh




 sumber dari En Google

itu saja paparan kali ini..
peace!!!


YANG BENAR
alif_affandi


Roti + Sosej = Roti Impit

hey yo..
salam 1Malaysia semua..
pada hari ahad yg indah ini..adakh korang semua sihat?kalo xsihat gie la klinik sbb dlm klinik ada doktor heh..
selepas sekian lama aku tidak mengpostkan sesuatu akhirnya..hari ini aku post jgk something tok korang heh..
ok..aku nk bercerita ttg 'ayamazz roti impit' ataupun dlm bahasa mudah difahami..ROTI HOTDOG..
ttg roti impit ni..keistimewaannya adalah aku selalu mkn di gerai itu..itulah istimewanya roti impit ini hee...
harga bagi set (roti impit + air) adalah Rm5.50..kalo di cafe poli aku..hrge trsebut boleh beli kuey teow dgn air buah huh..
tp kalo stakat nk merasa takpe kn..
bwh ini ada sedikit khazanh tok korang sume..check it out..


 kiosk@gerai yg dimaksudkn oleh admin belog


apabila KFC dan ayamas bersatu


 harga makanan dan minuman yg disediakn

 roti yg dimaksudkn oleh admin belog

 minuman chocolate bersama bijinya(xtau nk pggl biji hitam itu apa heh..)

kpd plaja2 poli..korang boleh cuba makanan ini di kampus A dan juga di kampus B..dah cuba baru tahu =B
peace!!!





*nota alp : kadang kadang, kita jgnlah berkira sgt apa yg kita nk makan ;)





YANG BENAR

alif_affandi

Feb 25, 2011

Bersawang

hey yo..
salam 1Malaysia semua..

GILA!!!! la...
lama gila aku tidak membuka belog ini dan seterusnya mengupdatekn diri huhu..
sebenarnya byk benda dan juga khazanah aku nak kongsi dgn korang tp malangnya..
aku tiada kesempatan tok postkn entry terbaru..sbb byk perkara perlu aku utamakan dlu huh
apa apa pn aku akn cuba tok updatekn belog aku ini..
peace!!!





YANG BENAR

alif_affandi

Feb 13, 2011

14 Februari 2011 DAN 15 Februari 2011

hey yo dude..
salam 1Malaysia semua..
korang apa khabar???sihat ka..smlm aku gi stadium lg mnyaksikan perlawann bola sepak antara Perak dgn Nogori Sombilan(btl ke sebutn tu? hee)..
insyaAllah..kalo aku rajin..akn ku wat entry pasal match trsebut..
tok entry kali ni mst korang dpt agak kn brkaitn apa..14 FEBRUARI tuu..mst korang tau pny la kn..
tp kn nape dgn 15 FEBRUARI???ada apa?huh..mcm ari biasa je..huh...
cuba try test tgk kalendar..ada cuti kot 15.2 tu..jgn maen gila..public holiday tu..yahoo!!!! cuti lagi hahahahaha...
tp itu cuti apa?ermmm...let me tell you..15 Februari bersamaan 12 Rabiulawal adalah sempena tarikh kelahiran nabi kita..Nabi MUHAMMAD s.a.w ....15.2 adalah cuti sempena Maulidur Rasul..
jadi skunk korang dh tau kn 15.2 tu cuti tok apa..
korang prasan tak 14 n 15 tu sblah mnyeblah..hah..ari ni smbut perayaan 14 dan esok plak smbut 15...wahhh!!!...
molek sungguh kn..
try check this out..

 14 FEBRUARI 2011
perayaan yg di sambut oleh penganut kristian..perayaan ini ada kaitan dgn agama dorang dan malangnya sebahagian umat ISLAM ada yg turut mnyambut perayaan ini 


15 FEBRUARI 2011 (12 Rabiulawal)
Disambut oleh semua umat ISLAM di seluruh dunia tp hanya sebilangn kecil saja yg mnghayati apa itu "Maulidur Rasul"
ehsan khazanah : google

aku juga tak lari dari wat salah.."selamat mnyambut hari kekasih sygku", "happy valentine's day mybaby" adalah antara ucapn yg pnh kuaq dr mulut aku ini mse aku sedang hangat dilamun cinta pd ketika aku baru akil baligh(huh..ayat xleh blah)..tp skunk wlaupn sedang 'in a relationship'..aku dh sedar..hidup aku dah byk dgn dosa jd tok apa tmbhkn dosa dgn mnyambut perayaan 14.2 ini yg mmg sah sah haram tok umat ISLAM..huh..sudah sekian lama aku xsmbut pryaan ini dan alhamdulillah..aku arap dpt kekalkn tok slamanya..
peace!!!


khazanah dicopy paste : cheriterasikupukupuungu





*nota alp : aku bersyukur dilahirkan dalam ISLAM..alhamdulillah..sory kalo apa yg aku luahkn or taipkn dlm entry ini ada yg slh or trguris ati spe2..





YANG BENAR

alif_affandi

Feb 10, 2011

Tabiat Orang Kita

hey yo dude..
salam 1Malaysia semua..

entry kali ini aku nk tnjukkn kt korang khazanah yg dpt aku snapkn tok paparan korang kali ini..
khazanh ini akn mnunjukkan org org kita yg ske wt bnd negatif kt harta benda awam..tak reti nk brsyukur lgsung..apa la pny org mcm ini..
lets check it out..

 ini bukan dinding tp meja..kalo nk wat graffiti pn, wat la lawa..ini hampeh..lgsung tak chantek..nota tok plajarn malas nk wat tp rajin plak nk conteng kt meja..huh



 WTH!!!ini dalam sinki dan sinki ini dlm tandas dan tandas ini tandas lelaki huh..aku mmg nampak dgn jelas dlm 2meter dr sinki itu ada tong sampah tp nape buang dlm sinki jgk?adakah akal dan adab dorang ini tertinggal kat umah?huh..dah la merokok, abu rokok tu buang merata rata dan puntung rkok plak maen buang je..terbaik la dol..

ops!!!ini bukan belog 18SX..belog aku adalah UMUM ok..korang leh pikirkn apa yg korang nampak ini..apa motif pelukis ini aku pn tak tau la..korang tafsirkn sndri la motif dia lukis 'benda' ini..



ok la..wat masa ini itu saja tok entry kali ini..tggu entry akn dtg ok..
peace!!!







*nota alp : aku luahkn apa yg aku nampak





YANG BENAR

alif_affandi

Baju Kelas

hey yo guys..
salam 1Malaysia semua..

entry kali ni khas aku tujukn tok kelas aku kerna kami berjaya mmbuat khas baju kami sendiri wahhh!!!..warna oren lagi itu..huh
 wlaupn ada byk halangn, bebelan, rombakn, pnolakan dan byk lg la tp akhirnya..kami berjaya..TAHNIAH!!! =B

kachak kn hee..aku tau..

entry ini sbnarnya aku nk tnjukkn khazanh ini tok korang..itu je..xde bebeln pn kali ini hee...k la..take care..
peace!!!





*nota alp : berdiam itu lebih baik drpd berbising =B





YANG BENAR

alif_affandi

Feb 7, 2011

sambungan AutoShow

hey yo babe..
salam 1Malaysia semua..
jgn buang masa dgn bebelan..kte straight to the point..
seperti yg telah ak jnjikn pd entry sebelum ini..aku akn bg korang tgk video yg sempat aku rekodkn tok korang..
so check it out..

video





video

ok..aku hrap korang enjoy dgn video ini..
peace!!!





*nota alp : sorry la kalo xjelas or pixelnya xbpe ok heh





YANG BENAR

alif_affandi

Feb 6, 2011

AutoShow di Dataran Ipoh

hey yo guys..
salam 1Malaysia sume..
apa cer korang tok weekend ni?
ada plan yg best ke?kalo ada bak la dtg cni..kongsi2 dgn aku hee..
ok..entry kali ni aku nk cite apa yg tlah trjadi mlm td..(05.02.11 - 2200)..
aku dgn mmbe aku aja n xdm tlah g area dataran ipoh/mbi sbb ada autoshow 1Malaysia..byk la knderaan aka kereta yg brkumpul di sini tok mnunjukkn kkuatan design kereta dan juga kekuatan audio dorang..terbaek yob..
autoshow ini bkn tok korg perak je sbb ada jgk manusia yg dtg dr KL, nogori 9 dan byk lg la yg memeriahkn autoshow ini..
selaen dr kereta..pmint2 yg dtg jge mmg vogue la..yg laki laki ada yg kachak, selekeh..yg popuan ada yg chantek, sexy dan jge seksi =B

dlm wkt yg sme..byk jgk kdai yg bkak kt situ jgk sempena autoshow ini..pd mlm tu jge ada karok ok hehehe..
ok la..aku dh sediakn khazanh tok korang..so check it out..





 pink itu cool





 layan...


 check his video next entry

jantungku berdegup mndengar muzik


 ganas mmg ganas tp anak tidak lupa tok di bawa =B






 what you see huh


org mmg banyak


my mates

ok..for the next entry..i will upload video ok..thanx kaseh for view this fucking belog..
peace!!!





YANG BENAR

alif_affandi
My photo
Ipoh, Perak, Malaysia
it's all about my eyes, my ears, my heart and my life..that's it and fullstop